logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Zájem o CNG stále roste

Výtoče na plničkách innogy překročily hranici 1 mil. kg CNG/měsíc. Takový objem by stačil k natankování 56 tisíc vozů Škoda Octavia G-Tec. Největší síť v zemi už čítá 62 CNG plniček.

Reklama

Alternativní a ekologický pohon CNG si v Česku získává stále větší oblibu, počet CNG automobilů se každoročně zvyšuje o více než 20 %. S přibývajícími osobními automobily, autobusy i užitkovými vozy průběžně rostou také objemy vytočeného plynu. Pozitivní trend potvrzují aktuální data z největší tuzemské sítě plniček pod značkou innogy.

„Výtoče na našich plničkách rostou, v některých lokalitách jsme dokonce navyšovali kapacitu. Naše měsíční prodeje se na podzim přehouply přes hranici jednoho milionu kilogramů zemního plynu. To je pro představu množství, které by stačilo k natankování více než padesáti šesti tisíc vozů Škoda Octavia G-Tec,“ uvedl Zdeněk Kaplan, CEO innogy Energo.

Firmě podle něj k navýšení prodejů pomohly výrazné investice do rozvoje sítě v posledních třech letech a také letošní strategická akvizice vítkovického konkurenta CNGvitall. Transakci, která innogy pomohla k návratu na post jedničky na CNG trhu, společnost innogy Energo uzavřela letos v létě.

Podle údajů Českého plynárenského svazu v Česku jezdí na CNG více než 24 tisíc vozidel, z toho je 1400 autobusů. Motoristé mohou doplňovat plynové nádrže u dvou stovek veřejných plnicích stanic, z toho téměř třetinu z nich provozuje innogy.

„Aktuálně máme už 62 plniček. Na příští rok už připravujeme další lokality, u kterých vidíme ekonomický potenciál. Jako výrobce plnicích stanic jsme také připraveni je dodávat firmám pro potřeby jejich CNG flotil,“ dodal Kaplan.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.