logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Strategická spolupráce skupiny Bohemia Energy a Amper Holding potvrzena, ÚOHS schválil Europe Easy Energy koupi Amper Market

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) schválil společnosti Europe Easy Energy, která je součástí energetické skupiny Bohemia Energy, koupi 100 % akcií ve společnosti Amper Market, a.s.

Reklama




Tímto krokem tak bylo potvrzeno strategické partnerství dvou významných energetických skupin – Bohemia Energy a Amper Holding, na českém trhu.

„Akvizicí jsme rozšířili zákaznické portfolio skupiny Bohemia Energy, ale daleko větší váhu přikládáme strategickému obchodnímu spojenectví s Amper Holding. To přinese užitek všem, tedy zákazníkům, oběma energetickým skupinám i celému trhu. Zároveň tím potvrzujeme naši pozici vyzyvatele a hybatele trhu,“ říká Jiří Písařík, předseda představenstva Europe Easy Energy a jednatel Bohemia Energy.

„Celý trh se postupně konsoliduje a koncentruje. Díky spojenectví s Bohemia Energy se posouváme blíže naší vizi stát se inovátorem energetických služeb v Česku,“ doplňuje Jan Palaščák, generální ředitel a předseda představenstva Amper Holding.

Značka Amper Market zůstane po začlenění do skupiny Bohemia Energy zachována. Bude pokračovat v dosavadní strategii dodávat elektřinu vyrobenou z významné části nezávislými decentralizovanými výrobci. V rámci skupiny Bohemia Energy bude poskytovat profesionální služby v oblasti nákupu a dodávky energií firmám, organizacím a veřejným dodavatelům.

Podle údajů Operátora trhu s elektřinou (OTE) dodával Amper Market k 31. červenci tohoto roku elektřinu 41 346 zákazníkům a plyn 803 zákazníkům. Celá skupina Bohemia Energy bude po začlenění Amper Market dodávat energií téměř 1,2 milionu zákazníků.
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.