logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Nový membránový ventil pro pitnou vodu od KSB

Na veletrhu ISH 2019 v březnu ve Frankfurtu n. M. byly poprvé představeny ventily vyvinuté speciálně pro plnění celoevropsky rostoucích nároků na kovové materiály, plasty a elastomery v aplikacích pro pitnou vodu.

Jako rozšíření svého stávajícího programu přináší SISTO Armaturen S.A., lucemburská dceřiná společnost KSB, na trh již řadu let osvědčené armatury pro pitnou vodu konstrukční řady SISTO-16TWA s novými materiály, přicházejícími do kontaktu s médiem.

Na veletrhu ISH 2019 (10.-15. března 2019) byly poprvé představeny ventily vyvinuté speciálně pro plnění celoevropsky rostoucích nároků na kovové materiály, plasty a elastomery v aplikacích pro pitnou vodu.

Aby se zabránilo růstu legionely, musí být ventil schopen zvládnout vysoké teploty vody po dlouhou dobu. Aby toto bylo zajištěno, výrobce nyní používá vysoce kvalitní nerezovou ocel pro těleso ventilu navržené s hydraulikou bez mrtvých zón.

Elastomerové membrány nového ventilu bez peroxidu a síry mají schválení KTW-W270 a byly vyvinuty lucemburskou společností. Jsou dimenzovány pro trvalou teplotu 90 °C a splňují směrnice pro elastomery Spolkového úřadu pro životní prostředí, které vstoupí v platnost v roce 2022.

Nová hydraulicky optimalizovaná konstrukční řada je konstruována pro maximální přípustný provozní tlak 16 bar. Dodává se ve jmenovitých světlostech od DN15 do DN200. Pro konstrukční velikosti DN125, DN150 a DN200 jsou dodatečně k dispozici osvědčená provedení s tělesem z šedé litiny s plastovým povlakem.


Nerezový membránový ventil SISTO-16TWA pro použití pro pitnou vodu ©KSB SE & Co. KGaA, Frankenthal

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.