logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Společnost Schell již tradičně podpořila budoucí instalatéry

Německý výrobce armatur je stálým partnerem soutěže žáků středních odborných škol a učilišť pořádané Cechem instalatérů. Stejně jako v předchozích letech, také letos tuto soutěž podpořila nejen finančně, ale také svými výrobky.

Živnostenské společenstvo Cech instalatérů ČR má péči o učňovský dorost přímo zakotveno ve svých stanovách, a tak se z této soutěže stalo již tradiční klání, které se těší velkému zájmu odborných škol. Letošní ročník se konal již podevatenácté. Od února do října se postupně uskutečnilo na výstavách Stavitel (Lysá nad Labem), Střechy (Ostrava), Stavotech (Olomouc), Vodovody-kanalizace (Praha), Bydlení (Litoměřice), Mezinárodní strojírenský veletrh (Brno) šest regionálních kol. Žáky čekal vždy rozřazovací teoretický test, následně měřili síly v praktické zkoušce. Nejlepší tým z každé regionální soutěže potom postoupil do velkého finále, které se odehrálo ve dnech 24. - 25. 11. na přehlídce odborného školství Schola Pragensis v Kongresovém centru v Praze.

„V učňovské mládeži logicky vidíme budoucnost instalatérského řemesla, proto se snažíme jim nabídnout už na školách takové možnosti, aby se naučili pracovat s moderními a kvalitními výrobky,“ vysvětluje Aleš Řezáč, obchodní manažer firmy Schell pro Českou republiku. Žáci si tak letos při soutěži mohli „osahat“ podomítkový splachovač pisoáru Schell Compact II, nezámrzný venkovní ventil Polar II a rohové regulační ventily Comfort. „Dnes stejně jako dříve platí, že řemeslo má zlaté dno a my se našimi aktivitami snažíme pomoci žákům dokázat, že dobrý a šikovný řemeslník, který umí pracovat s kvalitními materiály a výrobky, nemusí mít o svou profesní budoucnost obavy.“

Z klání vyšla vítězně dvojice žáků z ČZA Humpolec, ale výsledky finále uvádíme spíše pro pořádek. Do finále totiž postoupily týmy, které své nadstandardní výkony předvedly už v regionálních kolech a zaslouží si proto uznání.





„Zájem žáků je skutečně velký, vidíme to na nich,“ říká Karel Franta, místopředseda Cechu instalatérů, který výkony soutěžící osobně pravidelně hodnotí. „Vidíme, jak jsou soutěživí, jak je to baví. Jsou dokonce někdy tak nervózní, že v testech kazí jednoduché otázky, které jindy běžně zodpovídají. Je to také důkaz toho, že naše práce dává smysl.“

1. místo - žáci ČZA Humpolec
2. místo - žáci SOU plynárenského Pardubice
3. místo - žáci SOŠ stavební a zahradnické Praha 9 - Jarov
4. místo - žáci SOŠ Valašské Meziříčí
5. místo - žáci SOŠ obchodu, řemesel a služeb Žamberk
6. místo - žáci SOU Kolín


SCHELL GmbH & Co. KG
logo SCHELL GmbH & Co. KG

Firma SCHELL patří mezi hlavní světové výrobce armatur a instalační techniky. Nabízený sortiment se skládá z výrobků v oblasti jak rohových regulačních a připojovacích ventilů, tak armatur a splachovačů pro veřejný sektor.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.