logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Společnost Schell podporuje budoucnost českého řemesla

Renomovaný německý výrobce armatur Schell již popáté podpořil mezinárodní soutěž učňů v řemeslných oborech Řemeslo/Skill 2016. V již tradičním učňovském klání změřilo ve dnech 20.–22. 9. na sluncem prozářeném náměstí Přemysla Otakara II. ve Vysokém Mýtě řemeslný um 62 soutěžících z 18 škol z Česka, Slovenska a Maďarska.


 

„S účastí na letošním roku jsme sice spokojeni, pro příští ročník ovšem již dnes plánujeme oslovit příslušné školy z partnerských měst Vysokého Mýta, tzn. z Polska, Bulharska a Německa,” sdělila před vyhlášením výsledků Lenka Ulrychová z pořádající agentury Erudio CZ. Letošní rok se soutěžilo v těchto stavebních profesích: instalatér, zedník, obkladač, montér suchých staveb a truhlář.


Úkolem soutěžících v oboru instalatér byla správná montáž rohového a kombinovaného rohového ventilu Schell Comfort, tlakového splachovače pisoáru Schellomat Basic a nezámrzného ventilu Schell Polar II Set. Dle porotců se s těmito úkoly nejlépe vyrovnal domácí tým Pavel Schlosser a Martin Novák z VOŠS a SŠS, stříbro putovalo zásluhou dvojice Josef Smolár a Viktor Serdel do Žiliny, z bronzu se díky Tomáši Kvasnicovi a Martinu Plesingerovi těší na SOU Svitavy. Ve skutečnosti však na odborné školy putovala coby cenný kov hlavně mosaz, ze které jsou výrobky Schell vyrobeny. Montované výrobky pro další studijně-řemeslné účely byly jednou z odměn, kterou si všichni soutěžící bez ohledu na své umístění na své školy odvezli.

„Líbí se nám koncept tohoto soutěžení, kdy se učňové, budoucí řemeslníci, seznamují se špičkovými výrobky ve svých oborech. Naučí se tak s nimi pracovat již během studia a získají cenné zkušenosti pro svou budoucí praxi,“ vysvětloval po ukončení soutěže Aleš Řezáč, obchodní manažer Schell Armaturen pro Českou republiku.

 




Více informací o firmě Schell získáte na www.schell.eu nebo na níže uvedených kontaktech:

Ing. Aleš Řezáč, obchodní manažer ČR,
tel.: +420 602 754 712; e-mail: ales.rezac@schell.eu, www.schell.eu


SCHELL GmbH & Co. KG
logo SCHELL GmbH & Co. KG

Firma SCHELL patří mezi hlavní světové výrobce armatur a instalační techniky. Nabízený sortiment se skládá z výrobků v oblasti jak rohových regulačních a připojovacích ventilů, tak armatur a splachovačů pro veřejný sektor.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.