logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Skvělý úspěch architektonického studia Chybik+Kristof

Mladí architekti Chybík a Krištof získali prestižní ocenění v americkém New Yorku

Architektonické studio Chybik+Kristof získalo ocenění Design Vanguard 2019 za nejlepší mladé architektonické studio na světě. Jako první Češi získali tuto cenu za nevšední pojetí a způsob práce s architekturou a urbanismem. Porota je tak zařadila po právu mezi „budoucí lídry architektury“.

Reklama

Albert Schweitzer: „Úspěch není klíčem ke spokojenosti. Spokojenost je klíčem k úspěchu. Pokud máte rádi, co děláte, budete úspěšní.“

Ing. arch. Ondřej Chybík
Ing. arch. Ondřej Chybík
Showroom MY DVA - Skvělý detail fasády
Showroom MY DVA - Skvělý detail fasády
Ing. arch. Michal Krištof
Ing. arch. Michal Krištof

Magazín Architectural Record je jedním z nejstarších časopisů zabývajících se architekturou a interiérovým designem. Jeho historie sahá do roku 1891 a vychází tedy celých 128 let, a to nepřetržitě. Od roku 2000 začal časopis udělovat prestižní ceny výjimečným mladým a talentovaným architektům a jejich studiím. Ocenění Design Vanguard 2019 (jedno z letošních deseti) získalo architektonické studio Chybik+Kristof, jako ocenění pro nejlepší mladé architektonické studio na světě. Jako první Češi získali tuto cenu za nevšední pojetí a způsob práce s architekturou a urbanismem. Odborná porota je tak zařadila po právu mezi „budoucí lídry architektury“. Toto ocenění je řadí do skvělé společnosti světově proslulých architektů a studií, jako jsou čínské studio Neri & Hu, mexický architekt Michel Rojkind nebo americké studio nARCHITECTS.

Vizualizace amfiteátru centra Vinařství LAHOFER
Vizualizace amfiteátru centra Vinařství LAHOFER
Interiér objektu
Interiér objektu
Interiér objektu
Interiér objektu

Kdo jsou další ocenění za rok 2019

Oceněná studia Design Vanguard 2019:

  • bostonské studio French 2D,
  • Michan Architecture z Mexico City,
  • Barend Koolhaas z nizozemského Amsterdamu,
  • Pool Leber z německého Mnichova,
  • Spiegel Aihara Workshop z amerického San Franciska,
  • Jo Jinman Architect z jihokorejského Soulu,
  • studio G3 Arquitectos z mexického města Querétaro,
  • americké studio Adam Sokol Architecture z Los Angeles,
  • madridské studio Zooco.

Něco drobně o architektonickém studiu Chybik+Kristof

Ondřej Chybík a Michal Krištof studio založili v roce 2010 ihned po návratu ze studií na prestižní ETH Zürich ve Švýcarsku a zahraniční stáži v renomované kanceláři Bjarke Ingels Group – BIG v dánské Kodani. Brzy se zařadili k nejmladší a výrazné generaci architektů v Česku.

Vstupní pasáž komplexu s dobovými prvky pivovaru v Nuslích
Vstupní pasáž komplexu s dobovými prvky pivovaru v Nuslích
Městská čtvrť v místě současného brownfieldu
Městská čtvrť v místě současného brownfieldu

V současnosti má architektonické studio Chybik+Kristof více než 50 spolupracovníků v kancelářích v Praze, Brně a Bratislavě, kteří pracují na širokém portfoliu projektů v řadě zemí světa. Architekti jsou známí vyprojektováním Českého národního pavilonu na světové výstavě Expo 2015 v Miláně, který získal bronzovou medaili poroty za architekturu. Pavilon byl nápaditě vytvořen s využitím modulárního systému společnosti KOMA MODULAR s.r.o. U příležitosti Grand Prix Architektů 2017 v Praze získali hlavní cenu Ondřej Chybík a Michal Krištof za showroom MY DVA v Brně. K této zprávě se přidala další, která zní neméně příjemně. Na slavnostním galavečeru 2. ročníku České ceny za architekturu 2017 získal showroom MY DVA, architektů Ondřeje Chybíka a Michala Krištofa ocenění "Finalista České ceny za architekturu 2017".

Nápadité řešení prostoru včetně skluzavky
Nápadité řešení prostoru včetně skluzavky
Nápadité řešení prostoru včetně skluzavky
Vnější pohled na „prsty“ administrativního objektu Lesy ČR
Vnější pohled na „prsty“ administrativního objektu Lesy ČR

Hlavní architekti se aktivně účastní přednáškových cyklů, konferencí a výstav. Jejich výrazným počinem byla i kolektivní výstava projektu The Veranda v Rio de Janeiro, který se stal součástí výstavy Uneven Growth v newyorském muzeu moderního umění MoMA.

Pokud nám zní logicky citát Alberta Schweitzera o úspěchu a spokojenosti, pak mladí architekti Chybík a Krištof jsou „spokojení architekti“. Protože toto je nesporně úspěch. Pochopitelně si nepleťme spokojenost s klidem a pohodou. Těchto dvou atributů si úspěšní architekti příliš neužijí. To ale nevylučuje spokojenost s tím, co dělají, jak to dělají a co je za nimi vidět. Sluší se pogratulovat všem, co se na tomto úspěchu podílejí.

Pokud vás zajímají některé práce architektonického studia Chybik+Kristof, naleznete je na našich stránkách včetně rozhovorů na TZB INFO youtube.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.