logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Doprovodný program veletrhu TZB EXPO, když vysílá Praha

On-line veletrh TZB EXPO 23. – 26. 2. 2021, obr. MDL EXPO
On-line veletrh TZB EXPO 23. – 26. 2. 2021, obr. MDL EXPO

Čtvrtek 25. 2. a pátek 26. 2. bude doprovodný program on-line veletrhu TZB EXPO (virtuální verze veletrhu Aquatherm Nitra) vysílán z Prahy, ze studia v redakci portálu TZB-info. Těšte se na zajímavé hosty.

Reklama

Studio živých rozhovorů není pro TZB-info novinkou, ale vysílání pro Aquatherm, nyní nově pro TZB EXPO, jako virtuální platformu veletrhu Aquatherm Nitra, je vždy výjimečné, protože se jedná o maraton témat, která si jsou velmi blízká, v mnohém na sebe navazují, nebo se prolínají. Napilno má tedy nejvíce kolega Ing. Josef Hodboď, vedoucí redaktor vytápění, ale s novinkami přijdou ke slovu i Mgr. Jiří Zilvar, vedoucí redaktor obnovitelné energie a energetiky. Ale ani vedoucí redaktor stavby Ing. Petr Bohuslávek a architekti šéfredaktor ESTAV.cz Ing. arch. Oldřich Rejl a Ing. arch. Petr Brandejský nemají volno, protože interakce mnohých novinek se stavební konstrukcí je zajímavá a důležitá. Například velkoplošné vytápění a chlazení, odhlučnění technologií, interakce VZT s designem interiéru a sanita, ta je také mnohdy více tématem pro architekta než technika. A protože peníze zajímají všechny, ceny energií budou i tentokrát určitě TOP a jsou tématem pro kolegu Ing. Jana Schindlera, analytika Kalkulátoru cen energií TZB-info,“ jmenuje Ing. Dagmar Kopačková, Ph.D., ředitelka portálů TZB-info a ESTAV.cz, redaktory, kteří se ocitnou v roli moderátorů a chystají otázky pro své hosty.

Vysílání rozhovorů v rámci doprovodného programu TZB Expo, které je virtuální verzí veletrhu Aquatherm Nitra poběží během dne tak, aby návštěvníci měli možnost užít si také v klidu veletrh, využít všechny novinky, které připravili vystavovatelé a vychytávky, které připravil společně s vystavovateli pořadatel veletrhu. Zúčastnit se chatů, užít si 3D vizualizace, spojit se s vystavovateli.

Na jaká témata se můžete těšit v rozhovorech ve čtvrtek 25. 2. 2021?

  • Vysílání začneme rozhovorem s prof. Karlem Kabelem, CSc., vedoucím katedry TZB Fakulty stavební ČVUT Praha a předsedou Společnosti pro techniku prostředí. S prof. Kabelem tak pomyslně převezmeme v Praze štafetu z bratislavského studia. A ptát se budeme na změny v oboru a v legislativě. Které z nich nyní ovlivňují novinky u výrobců? Co nového nyní klepe na dveře? Změnilo se něco s pandemií? A jak se učí v době koronavirové?
  • Téma regulace se společností IMI bude odpovídat aktuální době, kdy technologie domů jsou čím dál více provázány a komfort a úspory můžeme dosáhnout právě synergií systémů a efektivní regulací.
  • Novinky pro koupelny a vodotopo sortiment s firmou Chuděj budou zajímavé i pro montážní firmy.
  • U tématu vody a kanalizace zůstaneme s i s hostem Ing. Jakubem Vránou, Ph.D. z Ústavu TZB, Stavební fakulty VUT Brno. Nicméně současnost a budoucnost vyměníme za trochu poučné historie o kanalizaci a lapačích střešních splavenin.
  • Z historie do současnosti se vrátíme se společností Zehnder, která vrátila slávu charlestonu. Nebudeme bohužel tančit, tentokrát bude řeč o charlestonu v oboru vytápění.
  • Použití propanu se neomezuje pouze na vytápění samotného objektu, ale lze ho rovněž bez problémů použít například na ohřev vody a vaření. Detaily probereme se společností Tomegas.
  • Sokra nabízí klimatizaci a chlazení, kde pokročilý filtrační systém zbavuje vzduch bakterií, prachu a dalších alergenů. Horké léto v živé paměti a pandemie v plném proudu, tedy témata jasná a aktuální.
  • Správná vlhkost je důležitá pro komfort, zdraví a kvalitu nejen dřevostaveb. Proč se do správné vlhkosti investuje více u zvířat než u lidí, se zeptáme ve společnosti Drekoma.
  • Novinky v nářadí, aku trend i ikonické stálice v nářadí pro montážní firmy představí Rems.

Na jaká témata se můžete těšit v pátek 26. 2. 2021?

  • Janka je nejen tradiční výrobce a dodavatel vzduchotechniky, ale aktuálně se zapojila i do nabídky pro dezinfekci prostor.
  • Komín nakreslí každé malé dítě, když kreslí domeček. Ale i tak tradiční výrobek se mění, reaguje na praxi a novinky Almeva se vyplatí sledovat.
  • Efektivně šetřit můžeme pouze tehdy, když můžeme vyhodnotit správně naměřená data. Jak a čím měřit a o nabídce pro měření vyžadovaná legislativou si popovídáme se zástupcem Testo.
  • Velkoplošné vytápění je žádanou variantou zajištění tepelné pohody. Vario Therm nabízí řešení pro vytápění od projekce po realizaci, a to včetně tepelných čerpadel.
  • Blíží se termín vyhlášení nové podoby dotačního titulu Nová zelená úsporám, ale uvidíme, jestli v pátek 26. 2. 2021 budeme ve fázi vědění a bude si skutečně o čem povídat. Protože záměry již známe.
  • Výčet výše rozhodně není kompletní, nějaké překvapení si ještě chceme ponechat. A samozřejmě na závěr vysílání se zeptáme Mgr. Michala Drážďanského, jak je spokojen s veletrhem, který v tu chvíli bude mít před sebou ještě pár hodin.

Detailní program zveřejníme zítra.

A ve finiši před veletrhem hovořil s TZB-info i Martin Pavlata z MDL EXPO

TZB Expo je virtuální verze veletrhu Aquatherm Nitra
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.