logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Moderní výrobní hala Alcaplast vyhlášena brownfieldem roku

Břeclavská společnost Alcaplast obdržela za svou novou výrobní halu prestižní ocenění Podnikatelská nemovitost roku 2011 v kategorii Brownfield roku.

Výsledky celorepublikové soutěže vyhlásila Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest a Sdružení pro zahraniční investice AFI ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu v úterý 6. listopadu v pražském Veletržním paláci v Praze. O vítězích rozhodovala specifická kritéria, jako jsou výše investice, typ investice či nová pracovní místa všech firem, které se v dané podnikatelské nemovitosti rozhodli usadit. Velkou roli sehrála například i míra společenské prospěšnosti. Nad slavnostním večerem převzal záštitu ministr obchodu a průmyslu Martin Kuba, který také předával ceny vítězům.

„Ocenili jsme ty nejlepší a věříme, že se stanou inspirací pro ty firmy, které svoji investici v Česku teprve zvažují,“ uvádí Petr Očko, jež je pověřený vedením agentury CzechInvest.

Po cenami ověnčeném školicím středisku Alcaplast Academy, je nová výrobní hala dalším projektem firmy Alcaplast, který na sebe upoutal pozornost široké i odborné veřejnosti.

Budova, která byla slavnostně otevřena v dubnu 2012, si vyžádala investici ve výši 220 milionů Kč. Projekt byl podpořen z Operačního programu Podnikání a inovace – Program nemovitosti, a to částkou 110 milionů Kč. Moderní výrobní hala o rozloze 13 tisíc m2 rozšířila celkové výrobní prostory firmy na 30 tisíc m2, tedy téměř na dvojnásobek původní výrobní kapacity.

„Výstavba nové haly je dalším krokem k rozvoji společnosti a oceněním kvalitní práce našich zaměstnanců,“ říká generální ředitel společnosti Ing. František Fabičovic a dodává: „Díky rozšíření výrobní kapacity budeme moci dosahovat špičkové kvality výroby, produkce bude rychlejší, účelnější.“

Společnost Alcaplast, která patří mezi přední výrobce sanitární techniky, byla založena v roce 1998 a od té doby se nepřetržitě dynamicky rozvíjí.


Alcadrain s.r.o.
logo Alcadrain s.r.o.

Společnost ALCA je největší český výrobce sanitární techniky. Vyrábí podlahové žlaby a vpusti, předstěnové instalační WC systémy, montážní rámy, WC plastové nádržky, WC tlačítka, napouštěcí a vypouštěcí ventily, sifony a další koupelnové příslušenství.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.