logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Velký skok v oblasti účinnosti oběhových čerpadel

Grundfos, přední světový výrobce oběhových čerpadel, uvádí na trh tři nové revoluční výrobky, jejichž účinnost překonává vše, co zde bylo dosud k vidění.

EuP a EEI

Všechna samostatně instalovaná bezucpávková oběhová čerpadla prodávaná v EU musejí od 1. 1. 2013 vyhovět velmi přísným požadavkům na energetickou účinnost, které specifikuje směrnice EuP (Energy using Products).

Již předchozí modely čerpadel Grundfos splňovaly požadavky legislativy EuP. Nicméně Grundfos chce nabízet nejúčinnější a uživatelský nejpřívětivější produkty, a proto přišel s dalšími inovacemi.

MAGNA3

MAGNA3 je nejúčinnější oběhové čerpadlo na trhu určené pro provozní aplikace v komerční sféře – vyznačuje se indexem energetické účinností EEI ≤ 0,20, čímž překonává ambiciózní standard EuP.

V čerpadle MAGNA3 se firmě Grundfos podařilo zhmotnit ty nejlepší vlastnosti klasického bezucpávkového oběhového čerpadla a převést je do digitálního věku.

Oběhové čerpadlo MAGNA3 představuje výrobek s novými, uživatelsky přívětivými a inteligentními prvky pro nastavování parametrů, které mohou významně redukovat náklady na provoz soustavy. Nyní je toto čerpadlo vybaveno i měřičem tepelné energie. Díky nové řídící funkci FLOWADAPT nebude již ve většině případů nutná instalace vyvažovacích ventilů. Tyto a mnohé další nové vlastnosti předurčují oběhové čerpadlo MAGNA3 jako ideální řešení pro všechny systémy topení, ventilace a klimatizace v komerční sféře.

Rozšířená typová řada

Ve své rozšířené typové řadě, která je tvořena 150 jednoduchými a zdvojenými čerpadly v provedení litina a korozivzdorná ocel, jsou čerpadla MAGNA3 určena k čerpání kapalin s teplotou v rozsahu −10 °C až +110 °C a jsou tak vhodná k použití nejen v otopných a chladicích soustavách, ale také v náročných průmyslových aplikacích a v rámci systémů geotermálního vytápění.

Nová ALPHA2

Nové bezucpávkové oběhové čerpadlo ALPHA2 doplňuje rodinu čerpadel ALPHA, která čítá již více než 3 miliony prodaných čerpadel pro tuto aplikační oblast , a stává se tak vyhledávaným řešením pro instalatéry a vlastníky nemovitostí.

Nová ALPHA2 je navržena zejména pro aplikace v rámci jednogeneračních nebo dvougeneračních rodinných domů, přičemž jeho vlastnosti se v mnohém shodují s progresivními vlastnostmi čerpadla MAGNA3.

Díky indexu energetické účinnosti EEI ≤ 0,15 je čerpadlo ALPHA2 nejen nejúčinnějším čerpadlem na trhu, ale jeho účinnost je také značně lepší než požadovaný standard EuP pro nejúčinnější bezucpávková oběhová čerpadla EEI ≤ 0,20, což je dáno jeho vysoce účinným motorem a progresivně řešenou hydraulickou částí.

Grundfos GO

V návaznosti na zahájení prodeje čerpadel MAGNA3 uvádí Grundfos na trh nástroj pro dálkové ovládání elektronických čerpadel Grundfos GO.

Grundfos GO je navržen pro úsporu času a námahy uživatele. Z uživatelsky přívětivého rozhraní na iPhonu nebo na telefonu s operačním systémem Android, iPodu nebo iPadu lze monitorovat, nastavovat a řídit čerpadla MAGNA3 a jiná elektronická čerpadla Grundfos. Ve větších soustavách pak Grundfos GO umožňuje snadno a rychle instalovat nebo nastavovat celé skupiny čerpadel.

Grundfos GO je nejkomplexnější platformou pro dálkové ovládání čerpadel. Nabízí intuitivní ovládání čerpadel i přístup k on-line nástrojům Grundfos (program WebCAPS).

Bližší informace o nových produktech Grundfos získáte na adrese:
cz.grundfos.com nebo www.moderncomfort.grundfos.com.


Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.
logo Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.

Roční produkce více než 16 milionů kusů čerpadel činí ze společnosti Grundfos jednoho z předních výrobců čerpací techniky. Grundfos se dlouhodobě zaměřuje na vývoj energeticky úsporných a účinných čerpadel. Součástí výrobního sortimentu jsou čerpadla ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.