logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Označení WELL. Nový rozměr vnímání energetické úspory v sanitární technice

Ochrana zdrojů, energetická úspora a ekologický přístup ke spotřebě jsou zásadním trendem posledních let. V zájmu dostatečné informovanosti o produktech a možnosti hospodaření s vodou vznikl mezinárodní klasifikační systém s označením WELL. Jedním z iniciátorů tohoto systému se stala i významná německá společnost Schell Armaturen.

slovenská verze

Společnost Schell Armaturen vnímá projekt jako výzvu do budoucnosti.

Elektronická umyvadlová armatura SCHELL PURIS patří mezi oceněné produkty v klasifikačním systému WELL

Povědomí o životním prostředí je dnes především věcí názoru a osobní filozofie. A ačkoliv v případě občanů středoevropských zemí nelze mluvit přímo o obavách z nedostatku vody, stává se šetrný přístup k životnímu prostředí včetně úspor nákladů na energii aktuálním tématem číslo jedna. Tendence citlivého přístupu k přírodním zdrojům se vztahuje více než kdykoliv předtím na spotřebu vody. Výrobce armatur Schell na tuto skutečnost reaguje a rozvíjí dlouhodobý projekt společně s ostatními členy evropské iniciativy EUnited. Jedná se o princip přehledné klasifikace na označujícím štítku WELL, díky kterému může každý spotřebitel získat spolehlivé a přesné informace o produktech ohleduplných ke spotřebě vody i energie.

Klasifikace WELL vznikla na základě nespokojenosti ze strany zákazníků, kteří se negativně vyjadřovali k chybným nebo nepravdivým označením ze strany některých dodavatelů stavebních materiálů. S klasifikačním systémem WELL je budován informačně transparentní trh pro zákazníky, kteří jednoduše poznají výrobky energeticky a finančně úsporné, a současně funkčně kvalitní, a to díky označujícímu štítku. Aplikace systému WELL v sanitární technice rozlišuje tři štítky podle segmentace produktů na Home, Public a Upgrade. Rozdílné parametry jsou kladeny na soukromý a veřejný sektor.


Elektronická umyvadlová armatura SCHELL CELIS E typ HD-M (SCHELL), označení 01 229 06 99, třída hlučnosti I, průtok 6 l/min., hydraulický tlak 0,5 až 5 bar, provedení mosaz, chromovaná povrchová úprava, cena 7 497 Kč včetně DPH, SCHELL
Elektronická umyvadlová armatura SCHELL PURIS typ HDK (SCHELL), označení 01 200 06 99, třída hlučnosti I, průtok 12 l/min., hydraulický tlak 0,5 až 5 bar, provedení mosaz, chromovaná povrchová úprava, cena 9 695 Kč včetně DPH, SCHELL

Jako zakládající člen evropské iniciativy EUnited představila společnost Schell na veletrhu ISH 2011 již několik produktů z vlastní nabídky, které splňují parametry pro nejvyšší klasifikační hodnocení. Mezi oceněné patří vodovodní baterie „Puris E“ a „Celis E“, samouzavírací vodovodní baterie „Puris SC“ a „Petit SC“ a nový regulační rohový ventil „Comfort ECO“, který obsahuje integrovaný regulátor průtoku za účelem úspory vody. Největším úspěchem mezi oceněnými v klasifikaci WELL se stal splachovací systém „Compact II“ v kombinaci s novým elektronicky ovládaným splachovačem pisoáru „Ambition E“, který dosáhl nejvyšší třídy účinnosti A.

Kritéria stanovená pro segment sanitární techniky jsou pozitivně hodnocená odborníky v oboru. „Od klasifikačního systému WELL očekáváme dynamický impuls pro posun trhu vpřed, současně jde také o další přiblížení požadavkům zákazníků. Věříme, že se postupně bude v tomto systému angažovat většina prestižních výrobců sanitární techniky, aby mohl být takto spotřebitelsky přátelský projekt komplexně dokončený“, dodává Ing. Aleš Řezáč, obchodní manažer společnosti Schell pro Českou a Slovenskou republiku.

Více informací naleznete na www.schell.eu


SCHELL GmbH & Co. KG
logo SCHELL GmbH & Co. KG

Firma SCHELL patří mezi hlavní světové výrobce armatur a instalační techniky. Nabízený sortiment se skládá z výrobků v oblasti jak rohových regulačních a připojovacích ventilů, tak armatur a splachovačů pro veřejný sektor.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.