logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Novinky společnosti Testo na veletrhu AQUA-THERM 2009

Přední dodavatel profesionální měřicí techniky společnost Testo, s.r.o. se prezentovala na letošním Aqua-thermu několika zajímavými novinkami. Na svém stánku číslo 257 umístěném v hale 2 mohli návštěvníci veletrhu otestovat nové termokamery testo 875 a testo 881. Tyto přístroje byly napojeny na monitor a zájemci si tak mohli přímo prohlédnout své termografické zobrazení.

Nyní je možné rychle a efektivně zkontrolovat vytápění a instalace novou termokamerou testo 875

Pomocí termokamery testo 875 zkontrolujete rychle, snadno a přímo vytápění a instalaci klimatizačních a ventilačních jednotek. Bez komplikací zanalyzujete rozložení tepla na topidle nebo lokalizujete jeho únik.

Při podezření na poškození trubky je nutné často vybourat celou stěnu nebo podlahu. S pomocí termokamery testo 875 pracujete s minimálním poškozením a šetříte náklady na opravu. Tím předcházíte zbytečně rozsáhlým opravám a přesně lokalizujete místo úniku na nepřístupném místě nebo zakrytém potrubí.

Analýza pláště budov a podrobné energetické poradenství s pomocí nové termokamery testo 881

Pro měření staveb je termografie zvláště vhodná, pro rychlou a efektivní analýzu ztrát energie při vytápění nebo klimatizaci budov. Termokamera testo 881 dokáže díky velice vysokému rozlišení teploty < 80 mK vizualizovat vadnou izolaci, tepelné mosty, stavební chyby a poškození. Termokamera testo 881 je vhodná pro měření a dokumentaci ztrát energie na oknech, dveřích, roletách, pláštích budov, výklencích pro topidla, konstrukcích střech nebo na celém opláštění budov. Termokameru testo 881 je vhodné použít jako optimální nástroj pro diagnózu a návrh úprav v energetickém poradenství.

Mezi další zajímavé nabídky zajisté patřila speciální nabídka sad analyzátorů spalin testo 327 a testo 330 LL. V rámci této nabídky jsou zákazníkům nabízeny vybrané měřící přístroje zdarma jako bonus k zakoupeným sadám analyzátorů. Testo 327-1 je základní analyzátor spalin pro servis kondenzačních kotlů. Tento přístroj měří O2, CO a dopočítává CO2, účinnost, komínovou ztrátu apod. Pro záznam naměřených hodnot je možné použít infratiskárnu. Analyzátor testo 327-2 navíc nabízí CO senzor s větším rozsahem, dále pak možnost uložení 20-ti měření a dokumentaci pomocí tiskárny nebo kapesního PC.

Senzory O2 a CO mají životnost až 3 roky (záruka je 2 roky na přístroj včetně O2 a CO senzorů a sondy).

Nová generace analyzátorů spalin testo 330 LL Vám nabízí vše potřebné k tomu, aby bylo možné suverénně, bezpečně a komfortně provádět všechna potřebná měření:

O2, CO (až do 30 000ppm), NO (0 až 3 000 ppm), NOlow (0 až 300 ppm), teplotu spalin, teplotu nasávaného vzduchu, tlak, tah komínu, dP, dT dále počítá CO2, účinnost, komínovou ztrátu, rosný bod spalin. K dispozici je vysokokapacitní paměť (200 míst), diagnostika přístroje (zobrazení kapacity akumulátorů, stavu senzorů, výkonu pumpy atd.) a velké množství jiných funkcí.

Nový, velmi robustní sdružený konektor sondy neumožňuje chybné zapojení cesty plynu. Ergonomická rukojeť sondy pomáhá při jejím přesném umístění. Hadice jsou odolné proti zlomení a mechanickému poškození a jsou velice skladné. Normovaná obsluha přístroje, naváděná pomocí menu, předchází chybám a šetří čas. Obrovskou předností je velký displej s možností zobrazení až 8 hodnot najednou.

Navíc díky nové konstrukci senzorů O2 a CO je jejich životnost až 6 let (záruka je 4 roky na přístroj včetně O2 a CO senzorů a sondy).

Mezi další novinky v nabídce společnosti Testo, s.r.o., které byly představeny na letošním AQUA-THERMU patří také přístroje testo 622 a testo 623. Tyto přístroje slouží pro kontrolu klima a nabízejí přesné měření teploty a vlhkosti. U přístroje testo 623 je navíc nabízena funkce zobrazení historie - zobrazení průběhu hodnot vlhkosti a teploty během dne. U obou přístrojů jsou všechny důležité hodnoty viditelné na první pohled díky velkému čitelnému displeji.

Více informací o měřicích přístrojích firmy Testo, s.r.o. naleznete na internetové adrese: www.testo.cz.


TESTO, s. r. o.
logo TESTO, s. r. o.

Digitální měřicí přístroje: teploměry, vlhkoměry, měřiče proudění; přístroje pro zaregulování vzduchotechniky; systémy pro validaci čistých prostorů, měření turbulencí, kvality ovzduší, hlukoměry, luxmetry, analyzátory kouřových plynů; detektory, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.