logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Viessmann Vitodens 222-W: nástěnný kompaktní plynový kondenzační kotel s integrovaným nabíjecím zásobníkem

S nástěnnými kompaktními kotli Vitodens je k dispozici úplný program vysoce efektivních plynových kondenzačních kotlů pro modernizaci i novostavbu, pro rodinné domy jedno- i vícegenerační či etážové byty. S novým kotlem Vitodens 222-W rozšiřuje Viessmann nabídku plynových kondenzačních kompaktních kotlů, které jsou kompletně vybaveny i zásobníky teplé vody, i do oblasti kotlů nástěnných.

Vysoký komfort teplé vody díky nabíjecímu zásobníku

Vitodens 222-W je nástěnný plynový kondenzační kotel splňující vysoké nároky na komfort teplé vody, který však nevyžaduje mnoho prostoru. Integrovaný 46litrový nabíjecí zásobník z ušlechtilé oceli dodá až 20 litrů teplé vody za minutu (krátkodobý výkon). Poskytuje stejný komfort teplé vody jako oddělený zásobníkový ohřívač vody s objemem 150 l s vnitřním ohřevem. Teplá voda je ihned a stále k dispozici v požadované teplotě i na více odběrních místech současně.

Vejde se téměř do každého výklenku

Kromě nabíjecího zásobníku jsou integrovány i všechny podstatné komponenty zařízení, jako expanzní nádoba na topnou vodu, čerpadla a bezpečnostní armatury. A to při celkové hmotnosti 63 kg (6,5 až 26,0 kW) a zachování rozměrů modulu kuchyňské linky 600 mm. Tak se Vitodens 222-W vejde téměř do každého výklenku a lze ho velmi jednoduše dopravit na místo. Pro údržbu jsou všechny součásti přístupné zepředu, boční odstup pro servis není důležitý.


Kotel Vitodens 222-W se skládá z výměníku tepla z ušlechtilé oceli
Inox-Radial, modulovaného válcového sálavého hořáku MatriX
a automatické regulace spalování Lambda Pro Control

Efektivní využití kondenzačního tepla

Osvědčená výhřevná plocha Inox-Radial z ušlechtilé oceli spolu s modulovaným válcovým sálavým hořákem MatriX s tkaninou z ušlechtilé oceli, který nově vyvinula firma Viessmann, a s rozsahem modulace 1:4 zajišťuje mimořádně efektivní a ekologické spalování. Vitodens 222-W (4,8 až 35,0 kW) dosahuje normovaného stupně využití až 98% (vztaženo k spalnému teplu Hs), popř. až 109% (vztaženo na výhřevnost Hi).


Nově vyvinutý válcový sálavý hořák MatriX má rozsah modulace 1:4.
Integrovaná regulace spalování Lambda Pro Control automaticky
přizpůsobuje spalování v případě, že se střídají druhy plynu.

Jako všechny plynové kondenzační kotle Viessmann (řady 200 a 300), má i Vitodens 222-W inovační regulaci spalování Lambda Pro Control. Tím odpadá nastavení kotle na příslušný druh plynu (zemní plyn i kapalný plyn). Lambda Pro Control rozpozná rozdílné kvality plynu výkyvy tlaku vzduchu i změny odporu při proudění a přístroj podle toho automaticky nastaví. Spalování zůstává i v případě přimíchání bioplynu k zemnímu plynu stabilní při trvale vysoké účinnosti.


VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.