logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Nejlepší z deseti testovaných přístrojů

Vítězství u nadace Stiftung Warentest pro peletkový kotel Vitoligno 300-P od firmy Viessmann

Peletkový kotel Vitoligno 300-P vyšel z obsáhlého srovnávacího testu nadace Stiftung Warentest jako nesporný vítěz. Kotel, který byl letos v březnu představen na hlavním světovém veletrhu ISH ve Frankfurtu, byl s celkovou známkou "dobře" (2,1) nejlepším z celkem deseti testovaných přístrojů (zvláštní vydání časopisu "Test spezial Energie" z května 2009).

Při srovnávání byla důležitá energetická efektivita. Pracovníci provádějící testování zdůrazňovali, že Vitoligno 300-P pracuje vysoce efektivně jak v oblasti plného, tak částečného zatížení: "Jeho roční stupeň využití je zdaleka nejvyšší a umožňuje mimořádně efektivní využití energie ze dřeva." Kotel Vitoligno 300-P kromě toho prokázal nejlepší ekologické vlastnosti (známka 1,7). Nadace Stiftung Warentest mu potvrdila "čisté spalování, které vede k nejnižším emisím".


S nejvyšším ročním stupněm využití a nejlepšími ekologickými vlastnostmi se stal peletkový kotel Vitoligno 300-P u nadace Stiftung Warentest celkovým vítězem.

Efektivní a vysoce komfortní topení dřevem

Vitoligno 300-P umožňuje mimořádně pohodlné topení dřevem. S výkonovým rozsahem 4 až 24 kW (od října 2009 do 48 kW) rozděleným do šesti výkonových stupňů a se stupněm modulace 1:3 je kotel Vitoligno 300-P navržen na zásobování jak rodinných a vícegeneračních domů, tak i například průmyslových závodů teplem podle potřeby.

Plně automatický přísun pelet, samočinné zapalování s keramickým topným článkem a velký box na popel, umožňující dlouhé intervaly vyprazdňování, zajistí v případě kotle Vitoligno 300-P tepelný komfort, který se blíží plynovému a olejovému kotli. Díky nové digitální regulaci s displejem s úplným textem, naváděním pomocí menu a automatické kontrole funkce je navíc obsluha peletkového kotle velmi snadná.

Úspornou spotřebu paliva a mimořádně nízké emise jemného prachu zajišťuje u kotle Vitoligno 300-P regulace dvojího spalování se sondou Lambda a teplotním čidlem. Kotel Vitoligno 300-P dosahuje účinnosti až 95 procent, jeho emise zůstávají výrazně pod mezními hodnotami, které předepisuje zákon.

Kombinované dodávky tepla pomocí pelet a solární energie

Aby se ušetřilo ještě více paliva a vytápění mělo mimořádně trvalý účinek, jsou jako doplnění systému ke kotli Vitoligno 300-P k dispozici solární kolektory Vitosol na ohřev pitné vody a podporu vytápění.

I solární kolektory, zásobníky TV a kondenzační kotle obstály výborně

Výrobky z kompletního programu firmy Viessmann jsou ve srovnávacích testech nadace Warentest stále na špici. V minulých testech tak už výborně obstály solární kolektory, zásobníky TV a kondenzační kotle.

Kompletní program pro všechny nosiče energie

Aktuální výsledek nadace Stiftung Warentest je dalším důkazem výhradního postavení, které firma Viessmann se svým kompletním programem zaujímá na trhu. Program zahrnuje topné systémy pro všechny oblasti použití a všechny nosiče energie, ať už plyn, olej, dřevo, teplo z okolního prostředí nebo sluneční energii.

K tomu se přidává celá technika zařízení, počínaje předzásobením paliva, např. olejové nádrže a sila na pelety, až po topná tělesa a podlahová topení. Všechny systémové komponenty jsou přesně vzájemně sladěny, jejich dokonalá souhra využívá celý výkonový potenciál inovační techniky.


VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.