logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Srovnávací test v březnu 2009: Solární paket (sestava) Viessmann se stala vítězem u nadace Stiftung Warentest

Vítězství v testu pro solární paket Viessmann s kombinovaným zásobníkem Vitocell 340-M: Nadace Stiftung Warentest ho vyhodnotila jako nejlepší zařízení k ohřevu pitné vody a podpoře vytápění. S celkovou známkou "dobře" (1,8) obsadil paket spolu s dalším zařízením místo na špici v pelotonu 13 zařízení, která se srovnávala v letošním březnovém vydání časopisu "Test".

Optimální vzájemné sladění všech komponentů

Solární paket složený z šesti plochých kolektorů Vitosol 200-F, každý s plochou absorbéru 2,3 metry čtvereční, s multivalentním kombinovaným zásobníkem Vitocell 340-M a solární regulací Vitosolic 200 získal v dílčím hodnocení "Energetická efektivita a komfort přípravy teplé vody" dokonce známku "velmi dobře" (1,5). Podle nadace Stiftung Warentest dosáhly v záležitostech energetické efektivity nejlepšího hodnocení jen ta zařízení, u kterých jsou všechny komponenty optimálně vzájemně sladěny - dobrý důkaz toho, v jak vysoké míře provozovatelé zařízení na systémové technice Viessmann profitují. Doslova to ve shrnutí výsledku testu znamená: "Velmi výkonné zařízení s velmi dobrou efektivitou, s jehož plochými kolektory se dá ušetřit velmi mnoho plynu nebo oleje. Mimořádně velké využitelné množství teplé vody poskytuje velký komfort. Zásobník je jedním z nejlépe izolovaných, které podstoupily test." Nadace Stiftung Warentest vyzdvihla zejména dobrou kvalitu a "velmi čisté" zpracování jednotlivých komponentů, stejně jako přesně padnoucí tepelnou izolaci zásobníku.

Kolektory jako designový prvek

Ploché kolektory Vitosol 200-F lze integrovat do střešní krytiny a stávají se tak prvkem designu. Obložení okrajů, které je k dostání jako příslušenství, zajišťuje harmonický přechod mezi plochou kolektoru a střechou. Sériově se rámy a obložení střešních okrajů dodávají v hnědé barvě (RAL 8019) - na přání jsou k dispozici i jiné RAL barvy. Vitosol 200-F se navíc velmi snadno montuje. Nízká hmotnost kolektoru usnadňuje přepravu na střechu a instalaci.

Více informací naleznete zde.


VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.