logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Nový základ - Vitodens 100-W

Neustálý vývoj našich produktů v kompletním spektru našeho výrobního programu přináší neustále na trh topné techniky novinky, které ho významně ovlivňují.

Bezpochyby je takovou novinkou i nový nástěnný plynový kondenzační kotel Vitodens 100-W, typ WB1B, s tepelným výkonem 9 až 26 kW. Tento produkt, který si dělá ambice ukončit éru nízkoteplotních nástěnných kotlů i v České republice, vychází z osvědčených konstrukčních prvků našich nástěnných kotlů, které dále důsledně rozvíjí.

Teplosměnná plocha Inox-Radial

Teplosměnná plocha Inox-Radial se stala milníkem v oblasti topné techniky firmy Viessmann. Díky vlastnímu vývoji a výrobě můžeme optimálně sladit teplosměnnou plochu a hořák. Ušlechtilá nerezavějící ocel, ze které vyrábíme všechny teplosměnné plochy našich kotlů, přináší mimořádně dlouhou životnost a vysokou provozní spolehlivostnašich kotlů. Neustále hladký povrch teplosměnné plochy umožňuje jednoduché odtékání kondenzátu a i po dlouhých letech provozu nezměněnou účinnost zařízení, a to i díky samočistícímu efektu.

Konstrukční princip teplosměnné plochy směřující k maximálnímu využití kondenzačního efektu - protisměrné proudění spalin a topné vody - je v případě teplosměnné plochy Inox- Radial samozřejmostí, a tak i v kotli zaměřeném na maximální úsporu investičních nákladů přináší maximální normovaný stupeň využití až 97% (Hs)/108% (Hi).

Sálavý válcový hořák MatriX

Optimální spalování zemního plynu obdobně jako u Vitodens 200-W zajišťuje nový válcový sálavý hořák MatriX. Ušlechtilá nerezavějící ocel použitá při výrobě všech konstrukčních prvků tohoto hořáku zajišťuje jeho mimořádně dlouhou životnost a vysokou provozní spolehlivost. Nezanedbatelné jsou i nízké hodnoty emisí, které díky hořáku MatriX dosahuje i kotel Vitodens 100-W, a to méně než 50 mg/kWh NOx a méně než 40 mg/kWh CO2.

Jednoduchá obsluha

Oblíbená jednoduchá regulace pomocí dvou otočných voličů, používaná i u nízkoteplotních kotlů Vitopend 100-W, typ WH1B, byla dále vyvíjena a výsledkem je regulace v kotli Vitodens 100-W. Hlavní vizuální změnou je doplněný LCD displej. Na něm se mimo aktuální provozní teploty kotle zobrazuje chod hořáku, provozní stav kotle a aktuální výkon. Analogový manometr umožňuje jednoduché natlakování systému na provozní tlak bez nutnosti zapínat kotel.

 

Regulace standardně reguluje teplotu topné vody na konstantní hodnotu. Po připojení čidla venkovní teploty, které se dodává jako příslušenství, pracuje regulace ekvitermě (v závislosti na venkovní teplotě). Přednastavená křivka je vhodná hlavně pro topné systémy s radiátorovým vytápěním, tuto křivku je možné posouvat pomocí regulátoru teploty topné vody. Využívání ekvitermní regulace tak umožňuje zvýšit efektivitu činnosti kotle a maximalizovat využívání kondenzačního efektu.

Dalším významným vylepšením je prostor pro uložení přijímače bezdrátového dálkového ovládání Vitotrol 100 UTD-RF. Toto vylepšení umožňuje jednoduchou instalaci dálkového ovládání do řídící místnosti ať už v novostavbě nebo při modernizaci, a to bez nutnosti instalovat komunikační kabely. Zajímavou výhodou je též možnost jednoduše změnit řídící místnost pokud se změní zvyklosti při užívání domu či bytu.

Provedení a příslušenství


(po kliknutí se obrázek zvětší)

Nový kotel Vitodens 100-W, typ WB1B, se dodává jako kombinovaný se zabudovaným průtokovým ohřevem pitné vody. Díky snímači teploty teplé vody na výstupu ze zařízení je možná přesná regulace výstupní teploty na konstantní hodnotu. Vysoký výkon až 26 kW garantuje i při požadavcích na vyšší výstupní teploty trvalý průtok až 10 litrů za minutu. Ke kotli se dodává připojovací příslušenství, ulehčující jeho montáž. Taktéž je možné dodat kryt armatur (opticky uzavře kotel) ve stejném designu jako kotel.

V případě vyšších nároků na teplou vodu je možné se rozhodnout pro topné zařízení ve spojení s externím zásobníkem teplé vody řady Vitocell 100-W. K dispozici je celá řada od 120 do 300 litrů, resp. bivalentní zásobníky o objemu 300 a 400 litrů pro využití solární energie. Pro jednodušší objednávání jsme připravili oblíbené balíkové sestavy se zásobníkem o objemu 120 nebo 150 litrů, propojovací sadou kotel-zásobník a prostorovým termostatem Vitotrol 100 UTD.

Zařízení používá jednotný systém odtahu spalin, který známe z ostatních kotlů řady Vitodens. Systémová velikost je 60/100 mm.

více informací o kotli Vitodens 100-W


Závěr

Při neustále rostoucích cenách fosilních paliv, k nimž patří i zemní plyn, se stává jejich efektivní využívání nevyhnutelností ve všech oblastech. Nejinak je tomu i při vytápění rodinných domů či bytů. Tím se stala kondenzační technika nevyhnutelnou alternativou pro důsledné využívání paliv. Nástěnný plynový kondenzační kotel Vitodens 100-W, typ WB1B je atraktivní nejen využíváním kondenzační techniky, svou spolehlivostí vycházející z použitých materiálů a zkušeností výrobce nebo elegantním designem, ale zejména svou cenou! Jeho ambice přinést nejmodernější využívání paliva do každé domácnosti a ukončit tak éru nízkoteplotní techniky je jednoznačná. A to nejen v České republice, ale i v celé Evropě, kde právě v těchto dnech začíná jeho prodej.


VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.