logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Viessmann Vitocal 222-G a 242-G - cenově zajímavé kompaktní energetické věže

Kompletní program Viessmann zahrnuje kromě vysoce účinných kondenzačních kotlů na olej a plyn, solárních zařízení a moderních kotlů na biomasu také širokou nabídku tepelných čerpadel.

Tepelná čerpadla si berou okolo tří čtvrtin tepla potřebného k vytápění z přírody, jen třetinu odebírají z elektrického proudu. Tím se řadí k mimořádně energeticky účinným a ekologickým zdrojům tepla.


Velký výměník tepla s novým rozdělovacím zařízením na předání tepla do topného systému u nových kompaktních energetických věží pro vysoká výkonnostní čísla.

Ať už pro rodinné nebo vícegenerační domy nebo průmyslové stavby, jak pro novostavbu tak k modernizaci - tepelná čerpadla Vitocal od společnosti Viessmann vyhoví každému požadavku a potřebě.

Kompaktní a kompletní

Nové kompaktní energetické věže Vitocal 222-G a 242-G jsou kompletním řešením pro nízkoenergetické domy. Nahrazují Vitocaly 343, které jsou v nabídce od roku 2003. Stejně jako jejich předchůdci, jsou i nové kompaktní přístroje vybaveny všemi potřebnými systémovými komponenty: tepelné čerpadlo solanka/voda, 250 litrový zásobníkový ohřívač vody, čerpadla, trubkové spoje a elektronická regulace jsou integrovány v jednom kompaktním krytu.

V případě Vitocalu 242-G jsou navíc k dispozici všechny komponenty k připojení na solární zařízení: 250 litrový solární zásobník, oběhové čerpadlo pro solární okruh, pojistná skupina, všechny potřebné spojovací díly a solární regulace. Všechny funkce jsou vzájemně sladěny, odzkoušeny v závodě a připraveny k provozu. Tak se dá solární zařízení jednoduše a cenově výhodně integrovat, a to i později.

Větší výměník tepla zaručuje velkou účinnost

U nových kompaktních energetických věží byl zlepšen oběh chladiva. Větší výměník tepla s novým rozdělovacím zařízením pro předání tepla topnému systému zaručuje vysokou efektivitu v celém rozsahu výkonu. Tak se s novým modulem tepelného čerpadla dosáhne výkonnostního čísla 4,4 pro B0/W35 ( teplota solanky 0 °C/teplota výstupní topné vody 35 °C).

Mimořádně tichý díky úplnému zapouzdření

Srdcem Vitocalu 222-G a 242-G je osvědčený kompresor Compliant-Scroll. Má velmi tichý chod a zajišťuje vysoké výkony při každém provozním režimu. Díky úplnému zapouzdření modulu tepelného čerpadla a rozšířenému vysoce efektivnímu tlumení hluku jsou nové kompaktní energetické věže mimořádně tiché.

Integrovaný zásobník poskytuje vysoký komfort teplé vody

S integrovaným zásobníkovým ohřívačem vody poskytují kompaktní věže Vitocal 222-G a 242-G mimořádně vysoký komfort teplé vody. Při výtokové teplotě 40°C na vodním kohoutku dělá množství vody, které se dá vytočit naráz, až 340 litrů. Teprve potom je teplo ze zásobníku odebráno úplně.


Velký displej a graficky podporované zobrazení stručného textu umožňují pohodlnou obsluhu kompaktní energetické věže

Ke spolehlivé ochraně před legionelami se dá na regulaci přímo zvolit teplota a doba pravidelného ohřevu objemu zásobníku. K tomu, aby voda, která je v zásobníku už jednou ohřátá, nevychladla, slouží vysoce účinná tepelná izolace s nízkými pohotovostními ztrátami.

Ekvitermní regulace tepelného čerpadla

Obsluha ekvitermní digitální regulace Vitocalu 222-G a 242-G je jednoduchá díky zobrazení stručného textu. Pomocí funkce regulace "natural cooling" a boxu "natural cooling", který je v nabídce jako příslušenství, mohou obě kompaktní energetické věže během horkých letních dnů vychladit vnitřní prostory - také levně - na příjemné teploty.

Přitom se využívá toho, že v létě jsou teploty v zemi zpravidla nižší než v budově. Teplo se k tomu přenáší z prostor přes topný systém například podlahového topení na chladnější solanku. Přitom zůstává tepelné čerpadlo kromě regulace vypnuté. V boxu "natural cooling" jsou všechny potřebné dodatečné komponenty - výměník tepla, třícestné ventily a oběhové čerpadlo - předběžně smontovány.

Jednoduché dopravení na místo a montáž

Vzhledem k tomu, že modul tepelného čerpadla se dodává zvlášť, se dají Vitocaly 222-G a 242-G jednoduše přepravit. Dále není potřeba bočních servisních odstupů, protože jsou všechny důležité díly snadno přístupné zepředu.


VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.