logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Zajímavosti z veletrhu Bazény, sauny, solária a wellness (II)

Návštěva u Berndorf Bäderbau s.r.o. - relaxační lahůdka

Článek představuje skutečnou lahůdku pro milovníky pohody, inspirovanou finskou tradicí a nabízející nevšední zážitek.

Reklama

1. Lahůdka pro Vás i Vaše přátele

Velmi zajímavý exponát je k vidění v expozici 2A13 společnosti Berndorf Bäderbau s.r.o. Na zakázku vyrobená nerezová vana je inspirována finskou zkušeností zákazníka a jedná se o nabídku zcela jistě mimořádného zážitku. Tato lahůdka je určena pro ty, kteří si umějí vychutnat kouzlo pohody a tradice, i když ve zcela netradičním pojetí.

K funkčnosti:
V nerezové vaně, která je napuštěna vodou, jsou umístěny dřevěné lavice na pohodlné posezení. Za "plotem" je prostor pro nerezový kotel na dřevo. Kotel je umístěn pod hladinou a je omýván vodou, které je takto ohřívána. Na vývodu spalin je prostor pro uzení.
Voda se ohřeje za 3-4 hodiny v závislosti na provedení a umístění. Vana je volně stojící v exteriéru, na podkladové betonové desce, vnější povrch je obložen dřevem. Předpokládá se jednorázový provoz, vana se napustí, ohřeje, využije a vypustí. Vstup je po schodech.


Detail vstupu

Jednatel společnosti p. Rudolf Cieslar nadšeně vyprávěl: "Whirpoolů a různých upravovaných vod máme dostatek, ale vracet se s recesí o deset let zpátky nebo i víc? Někde na chatě, kde není přívod elektrické energie, voda se napustí z potoka, hodíte si tam pár polínek, zatopíte si, ohřejete si klobásu ... a po víkendu vodu vypustíte a jedete domů. A vana bez problémů a bez jakýchkoliv požadavků na obsluhu a energii počká třeba další měsíc až zase přijedete.
Je to víkendová záležitost původem z Finska, kde bývá u srubových domů. Je to krásný zážitek, ale určitě nebude sloužit denně a v tomto provozu není problém napuštěné 2,5 – 3 m3 vody zase po použití vypustit. Na cenu má vliv použité dřevo – kanadský dub nebo teak a jestliže celková cena je v rozmezí cca 400-450 000 Kč, dřevo je 50-100 000 Kč. Samozřejmě, že pokud tam bude jiný obklad, to je záležitostí designu, bude vycházet jiná cena, samotná vana vychází cca 320 000 Kč."

Při slovech p. Cieslara se v hloučku přihlížejících ihned ozývala řada typů na různé oku milé přírodní scenérie, které by vaně určitě slušely a ozvaly se i hlasy, že kromě soukromého využití by bylo zařízení vítáno i v horských penzionech a v rámci nabídky objektů agroturistiky.

Pokud wellness znamená mimo jiné duševní a fyzickou harmonii, je cestou k odstranění stresu, únavy a vyčerpání náhradou za pohodu, aktivitu a optimismus, pak tato revoluční novinka do světa wellness zcela jistě patří.

Přejeme této krásné novince úspěšný start na český trh a věřme, že i Češi se chtějí učit umění odpočívat aby se mohli cítit dobře.


Pohled na část pro vkládání paliva, ve střední části
je vidět nerezový odvod spalin s prostorem
pro uzení (douzení, ohřev uzenin)

Pohled do části s kotlem

2. Výrobek oceněný GRAND PRIX

GRAND PRIX za nejúspěšnější novinku roku 2007 získala společnost Berndorf Bäderbau s.r.o. za exponát trubková masážní lavice.

Masážní lehátko je z nerezových trubek, s možností provzdušnění, tvar je tvořen dle konkrétních požadavků.
Boční i čelní prostor pod úrovní lehátka je chráněn průhlednými plastovými deskami, aby do prostoru pod lehátkem nemohlo například vklouznout dítě.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.