logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

LG nabízí pohodlí, čistotu a komfort

Nano-technologie čistí domácnost - LG nabízí spotřebitelům technologii budoucnosti, dříve známou jen ze sci-fi, a představuje koncept domácnosti 21. století. Podobná hesla se nesla tiskovou konferencí českého zastoupení koncernu LG. Článek je věnován základním tezím směru dalšího vývoje a zaměřuje se na aktuální nabídku klimatizace se značkou LG.

1. NANO-TECHNOLOGIE ČISTÍ DOMÁCNOST

LG Electronics představuje technologie 21. století pro čistou domácnost bez prachu, bakterií a roztočů. Nová Nano-silver antibakteriální technologie společnosti LG, určená pro vysavače a chladničky, ničí škodlivé mikroorganismy s 99,98% úspěšností. Pro bezsáčkové vysavače "Cykling" byl vyvinut pětikrokový devítivrstvý filtrační systém, který dokáže zadržet 99,95% prachových částic nasátých vysavačem. Klimatizace "ArtCool" jsou vybaveny plazmovými filtry, které zachycují nejmenší nečistoty a bakterie. Tyto technologie byly vyvinuty v rámci speciálního programu společnosti LG Electronics, který se zaměřuje na pohodlí, čistotu a komfort uživatelů.

2. KOMFORT VE VÝROBCÍCH LG V OBLASTI KLIMATIZACE

Klimatizační jednotky značky LG disponují funkcemi jako jsou například "Přírodní vítr" a "Nano-plasmový čistič vzduchu" a jejichž výsledkem jsou přirozené klimatické podmínky. Plazmový systém pro čištění vzduchu, který klimatizační jednotky značky LG využívají, zbavuje místnost prachu, zápachu a alergenů. Navíc u něj není třeba vyměňovat filtr. Společnost LG je světovou jedničkou ve výrobě domácích klimatizačních jednotek.

Přehled nabídky klimatizačních jednotek:

  • Kazetové split jednotky, které se montují pod strop a používají se v luxusnějších domácích aplikacích nebo v komerčních provozech.

  • Kanálové split jednotky, které se díky ukrytí ve stropě používají tam, kde je vyžadována sdružená nebo individuální klimatizace pro budovy s mnoha místnostmi nebo halami. Nepřekáží umístění svítidel ani uspořádání místností.

  • Flexi split jednotky lze nainstalovat pod strop nebo na podlahu v závislosti na místě, které je k dispozici. Směr proudění chladného vzduchu lze nastavit dálkovým ovladačem.

  • Nástěnné split jednotky lze snadno nainstalovat do malého prostoru a nabízejí výjimečně vysoký chladicí výkon. Jednotky mají malou hlučnost a jsou vybaveny funkcí Jet Cool a plazmovým systémem čištění vzduchu.

  • Skříňové split jednotky nabízejí vysoký chladicí výkon.

  • Okenní jednotky lze nainstalovat jako samostatnou jednotku do malého prostoru - do okna nebo na vnější stěnu. Výhodou je rozsáhlá nabídka modelů s odlišným chladícím výkonem.

  • Multi split systém v nové generaci umožňuje instalaci v jakýchkoliv podmínkách, a to v kombinaci nástěnných jednotek, jednotek ART COOL, podstropních jednotek, kazetových i kanálových jednotek.
    • Pro obytné prostory: ART COOL i nástěnné jednotky
    • Pro komerční prostory: 1 cestná kazetová jednotka, 4 cestná kazetová jednotka, kanálová jednotka, flexi jednotka.

Funkce:

  • Jet Cool: slouží k rychlému chlazení. V tomto režimu se po dobu 30 minut s velkou rychlostí vyfukuje silný proud chladného vzduchu tak, aby pokojová teplota dosáhla 18°C.

  • NANO plasma: Společnosti LG Electronics se podařilo vyvinout jedinečný systém pro čištění vzduchu, skládající se z 12 stupňů filtrace, který odstraňuje nejen mikroskopické nečistoty a prach, ale i domovní roztoče, pyl a srst domácích zvířat a působí tak jako prevence vzniku alergických onemocnění (např. astmatu). Kromě toho rovněž zachycuje částečky pachu a odstraňuje tak nepříjemný zápach. Objev sterilizačního modulu na bázi Nano-Bio technologie umožňuje sterilizovat s účinností 99.99 % a je 8 - 10 x účinnější než běžně používané karbonové filtry. Zachycuje a ničí částečky velikosti 0.1 mikrometru (např. plísně, viry, baktérie atd.). Absorbuje těkavé organické látky, formaldehyd, nepříjemný zápach (tabák, jídlo, atd.)

  • Antikorozní úprava Gold Fin: povrch výměníků tepla LG je tvořen antikorozní vrstvou Gold Fin, která zajišťuje ochranu proti korozi a pomáhá udržet jednotku v bezvadném stavu.

  • Automatické řízení v režimu spánek: tlačítko Sleep Mode (režim spánek) umožňuje naprogramování režimu, ve kterém probíhá automatické vypínání, řízení rychlosti pokojového ventilátoru a přizpůsobování nastavené teploty.

  • Funkce automatický restart: jestliže dojde k náhlému výpadku napájení, zajistí tato funkce po obnovení dodávky elektrické energie automatickou obnovu použitého nastavení jednotky.

  • Přirozené proudění vzduchu systémem CHAOS SwingTM - Nejpříjemnější proudění vzduchu pro lidské tělo najdeme v přírodě. Na základě vyhodnocení nesčetného množství údajů byla vytvořena nová technologie CHAOS Swing, která se začala používat u klimatizačních jednotek LG. Tato nová technologie CHAOS přináší přirozenější cirkulaci vzduchu pří řízení úhlu a rychlosti pohybu žaluzií. Z hlediska frekvence je proudění vzduchu při použití technologie CHAOS velmi podobné proudění vzduchu v přírodě. Klimatizační jednotky používající technologii CHAOS Swing dokážou vzduch v místnosti vychladit rovnoměrněji, což vytváří přirozenější a pro lidský organismus příznivější prostředí.


Normální režim
rychlé, rovnoměrné, se širokým záběrem

Jet Cool
rychlé a intenzivní

Režim spánek
nepřímé a mírné

  • Zdravé snižování vlhkosti: Pomocí kompresoru nové koncepce dochází ke snižování vlhkosti a vytvoření příjemné atmosféry, aniž by došlo k přechlazení místnosti.

Zástupce LG Elektronics CZ, s.r.o. pro oblast klimatizace Radek Vanduch upozornil na tiskové konferenci i na možnost využití klimatizačních jednotek nejen k chlazení, ale i vytápění.

Klimatizační zařízení umožňují funkci výparníku a kondenzátoru otočit. Využívá se při tom princip tepelného čerpadla vzduch-vzduch. Jednotka odebírá teplo venkovnímu vzduchu, který může mít teplotu i hluboko pod bodem mrazu, a to přečerpává do vnitřního prostředí. Klimatizace pak vnitřní prostor vytápí. Zvážíme-li náročnost takového zařízení z hlediska pořizovacích i provozních nákladů, dospějeme k zajímavým závěrům. Tepelné čerpadlo systému vzduch-vzduch je investičně výrazně levnější než tepelná čerpadla využívající nízkopotenciální teplo země, spodní či povrchové vody(zemní kolektory, hlubinné vrty, kombinace zdrojové a vsakovací studny). Z hlediska životního prostředí se jedná o jednoduchý uzavřený koloběh tepelných toků.Teplo z venkovního vzduchu povýším a využiji k vytápění objektu, odkud se tepelnými ztrátami vrátí přímo do venkovního vzduchu. Při posuzování provozní náročnosti představuje klimatizace s tepelným čerpadlem hospodárný způsob vytápění. Každá kilowata tepla v prostoru je tvořena pouze z jedné třetiny elektrickou energií, účtovanou v tarifu pro tepelná čerpadla, zjistíme, že klimatizační systém je zajímavou alternativou ke klasickému vytápění pro velkou část novostaveb s tepelně izolačními vlastnostmi odpovídajícími současným normám.

Další přednosti jednotek ART COOL:

  • Vyměnitelný čelní panel - Art Cool jednotka umožňuje obměňovat čelní panel (modrá, dřevo, bílé dřevo, kov, zrcadlo ,třešeň). Bez jakéhokoli zásahu do instalace si můžete měnit vzhled místnosti.

  • Galerie ve vašem pokoji - Váš pokoj se promění v galerii uměleckých děl nejznámějších malířů světa nebo můžete použít jakoukoli fotografii k vytvoření stylového a originálního vzhledu klimatizační jednotky.

  • Ultra štíhlá - Technologie Art Cool umožňuje použití nejužších jednotek na světě (hloubka 129 mm).

  • Řízení proudění vzduchu: proudění vzduchu se nastavuje prostřednictvím regulace. V normálním režimu (viz obr...) se používá prostorové proudění vzduchu, které ochlazuje místnost rychleji a s větším záběrem. Spodní proudění vzduchu (obr...) zajišťuje rychlé a intenzivní chlazení. Během spánku se používá boční proudění vzduchu, které zajišťuje nepřímé a mírné chlazení (obr...)

3. LG ELECTRONICS PŘEDSTAVUJE KONCEPT DOMÁCNOSTI 21. STOLETÍ

LG domácnost zítřka propojí jednotlivé spotřebiče do jedné sítě, umožní vzdálené ovládání a automatizaci domácnosti, ale také například samočinnou diagnostiku a hlášení poruch. Moderní domácnost v blízké budoucnosti nabídne zároveň vyspělé zabezpečení a řešení domácí zábavy. Z poslední doby jmenujme například projekt Home Network, halogenovou troubu SolarDOM, lednici se zabudovanou televizí, či klimatizaci ArtCool s plazmovým filtrem. LG Electronics je vedoucím členem projektu Home Network, který v blízké budoucnosti umožní propojení všech zařízení domácnosti pomocí právě vyvíjeného programového rozhraní "API" a protokolu LnCP (Living Network Control Protocol).

LnCP konsorcium

Společnost LG Electronics zaujímá v současné chvíli ve vývoji konvergovaných domácích zařízení - elektroniky budoucnosti - přední pozici. Vytvořené konsorcium LnCP, které LG Electronics založila v březnu a jehož dalšími členy jsou také Daewoo Electronics, SK C&C a Honeywell Korea, má umožnit interakci mezi produkty různých výrobců. LnCP je vůbec první řídící protokol domácích sítí, jehož smyslem je standardizovat sítě používané v domácnosti a umožnit zákazníkům ovládat v jediném systému spotřebiče různých výrobců.

Tři vývojová stádia systému domácí sítě (Home Network):

1. stádium: "i-@ble"

V této fázi se jedná o jednotlivé produkty s podporou přístupu na internet. První internetové ledničky a pračky vyvinula společnost LG Electronics už v roce 2000.

2. stádium: živá síť

V této fázi jde o síťové propojení jednotlivých přístrojů a umožnění vzdáleného ovládání a automatizace domácnosti. Systém domácí sítě LG Electronics, první svého druhu na světě, byl v Británii a Mexiku představen v roce 2002. Umožňuje na dálku ovládat různé funkce domácnosti, například osvětlení a různé spotřebiče, zároveň slouží pro zabezpečení domácnosti.

3. stádium: e-home

V této fázi se jedná o ucelená řešení domácnosti. Ovládání funkcí domácnosti je samozřejmostí a systém navíc nabízí úplnou správu domácnosti, například samočinnou diagnostiku a hlášení poruch. Obstarává zároveň vyspělé zabezpečení domácnosti a zahrnuje řešení domácí zábavy.

4. O LG Electronics CZ, s.r.o.

Česká nezávislá pobočka nadnárodního koncernu LG Electronics byla založena v říjnu 2003 jako oficiální zastoupení LG Electronics pro Českou a Slovenskou Republiku. LG Electronics vyrábí širokou škálu výrobků, na českém a slovenském trhu nabízí zboží z těchto pěti produktových skupin: klimatizační jednotky, domácí spotřebiče (vysavače, mikrovlnné trouby, chladničky, mrazničky, pračky, sušičky, myčky), spotřební elektronika (televize včetně plazmových, LCD, projekčních a plochých, mikrosystémy, minisystémy, autorádia, MP3 přehrávače, kompletní sortiment DVD / video - přehrávače, rekordéry, kombinované přístroje, systémy domácího kina), IT produkty (MFM, LCD a CRT monitory, optické mechaniky) a mobilní telefony. Již během své krátké existence se LG výrazně zapsalo do povědomí zákazníků v Čechách i na Slovensku, nejen svými velkými reklamními kampaněmi a nepřehlédnutelným PR, ale také vzrůstající oblibou produktů u zákazníků, což je vidět i na získání hned několika prvenství. Již během prvního roku působení na trhu v ČR jsme se stali jedničkou: v prodeji monitorů, plazmových televizí, LCD televizí, projekčních televizí a DVD přehrávačů dle počtu prodaných kusů a zároveň dosaženého obratu.

V roce 2001 byla založena "Rada odborníků" v oblasti technologií společnosti Digital Appliance Company (DAC), aby projednala otázky spojené s ochrannou životního prostředí a reagovala na ty nejpřísnější environmentální předpisy Evropské unie. Rada zjišťuje přítomnost nebezpečných látek v každém dílu výrobků značky a pomáhá oddělení pro výzkum a vývoj ve vývoji dílů a součástí, které jsou ohleduplné k životnímu prostředí.

Spotřebitelé jsou ochotni si připlatit za zdravější a přírodě ohleduplnější výrobky a my vždy diskutujeme o nových funkcích a technologiích, které mohou našim výrobkům přidat zvláštní hodnotu, hlavní pozornost věnujeme právě funkcím pro ekologicky příznivý způsob života.


LG Electronics CZ
logo LG Electronics CZ

LG Electronics, divize KLIMATIZACE Therma V Komerční klimatizace Klimatizace pro obytné budovy Získejte kontrolu nad teplotou prostoru, ve kterém pobýváte. Dopřejte správnou provozní teplotu také serverům a další počítačové technice ve vaší firmě. ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.