logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Opravdu solární panely nefungují a na záruky se nelze spolehnout?

Zdroj: HW Engineering GmbH
Zdroj: HW Engineering GmbH

V české solární branži nastal koncem září velký rozruch kvůli „velmi kontroverznímu článku v deníku DNES“. Důvodem jsou „neověřené informace“ o nekvalitě českých fotovoltaických elektráren a špatné kvalitě panelů. Co na kvalitu panelů říkají přední světoví odborníci, kteří vystoupí v Praze za několik dní na konferenci Smart Energy Forum?

Informace od předních expertů

Opravdu záruku na panely nefungují? Jaká je reálná degradace panelů z FVE postavených v Česku v době boomu před 13 lety a v současnosti? Co na kvalitu panelů říkají přední experti z řad nezávislých testovacích institucí a předních světových výrobců?

O výše uvedených tématech můžete diskutovat již v polovině října v Praze na konferenci Smart Energy Forum za účasti těchto předních expertů:

  • Radovan Kopecek, Managing Director Advanced Cell Concepts at ISC Konstanz & Member Board Of Directors at European Solar Manufacturing Council (ESMC)
    • Radovan je renomovaným světovým expertem na problematiku vývoje solárních článků a panelů a má „české kořeny“
  • George Touloupas – Senior Director of Technology and Quality, Solar and Storage z nezávislé poradenské a testovací agentury Clean Energy Associates (CEA)
    • George se specializuje na problematiku „optimalizaci dodávek a testování panelů“ pro velké fotovoltaické elektrárny na světě
  • Peter Grumlik, CEO, GBC Solino s.r.o., která patří k největším distributorům FV komponentů v česku
    • Peter ve své přednášce popíše 17-leté zkušenosti s testováním FV panelů v reálných podmínkách českých FVE
Zdroj: Smart Energy Forum
Zdroj: Smart Energy Forum

Jak se na konferenci registrovat?

Registrace na konferenci probíhá online na tomto odkazu.

Největší výstava fotovoltaických panelů se vstupem ZDARMA

Součástí Smart Energy Forum je největší výstava v Česku zaměřená na fotovoltaické panely a baterie. Letos se na výstavě bude prezentovat rekordní množství 85 výrobců a distributorů na svých stáncích.

Výstava probíhá ve dnech 17.–18. října 2023 v prostorách O2 universum v Praze. Vstup na výstavu je ZDARMA, ale registrovat se musíte předem online na tomto odkazu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.