logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Program závěsných plynových kotlů Vitotec firmy Viessmann nově nastavuje měřítka

Když potřebujeme nový závěsný kotel na plyn, setkáme se i s novými výrobky z programu Vitotec firmy Viessmann. Tato přední technologická společnost v oblasti vytápění svou novou produktovou řadou opět nastavila vyšší metu jak v technice a designu, tak i v poměru cena - výkon.

Nová zařízení jsou výsledkem důsledného zdokonalování. O jejich kvalitách svědčí početné velké i malé inovace, jež ulehčují montáž, servis, údržbu a provoz a zvyšují hospodárnost. Ucelený program Vitotec osloví každou domácnost svojí kvalitou, dlouhou životností a trvale vysokou účinností.

Technická vylepšení podtrhuje osobitý design závěsných kotlů. Nový tvarově redukovaný design představuje čistotu a strukturu. Jasnější odstín bílé barvy (Vitoweiss) s kovovými pigmenty naznačuje, že tyto technicky dokonalé kotle patří do obytných prostor. Kompaktní rozměry dojem ještě umocňují: odpovídají běžným kuchyňským rastrům, což zajistí snadnou integraci do kuchyně nebo koupelny.

Při uvedení v Německu byl oceněn design nových plynových závěsných kotlů z programu Vitotec. Kondenzační kotel Vitodens 300 s vedle umístěným zásobníkem a závěsný kotel Vitopend 200 získaly cenu designového centra Design Zentrum Nordrhein-Westfalen - "Red dot award: Product design 2004" (Červený bod: Produktový design roku 2004).

Vitodens 200

Jde o všestranný závěsný kondenzační kotel s příznivým poměrem cena - výkon, jenž je vhodný pro vytápění, ohřev teplé vody i pro provoz závislý či nezávislý na teplotě vzduchu v místnosti.

Vitodens 300

Tento typ v sobě zahrnuje prvky špičkové techniky: modulovaný plynový hořák MatriX-compact a výhřevnou plochu Inox-Radial z ušlechtilé nerezové oceli. Garantují normovaný stupeň využití až 109%, což šetří náklady na vytápění i životní prostředí. Ventilátor na jednosměrný proud s plynule regulovanými otáčkami navíc zajistí velmi nízkou spotřebu. Plynový hořák MatriX-compact s nízkou hlučností při spalování a modulované elektronické sběrnicové čerpadlo se sníženou hlučností proudění zaručí příjemně tichý provoz.

Vitodens 333

Kompaktní kotel Vitodens 333 spojil výhody kondenzačního kotle Vitodens 300 s 86litrovým zásobníkem pitné vody s nabíjecím systémem. Rozměry je přizpůsoben běžnému kuchyňskému rastru a umožňuje snadnou integraci do obytných prostor. S výškou necelých 140 cm se Vitodens 333 vejde i pod šikmou střechu či do různých koutů a výklenků. Plynový hořák MatriX-compact pracuje ekologicky s minimálními emisemi zplodin a spolu s výměníkem tepla z ušlechtilé oceli a zásobníkem pitné vody s nabíjecím systémem se vždy postará o dostatek vody v požadované konstantní teplotě i ve velkém množství. Elektronická regulace nabíjení zajistí využití kondenzačního tepla během nabíjecího času.

Vitopend 100

Jako kombinovaný nebo topný kotel s jmenovitým tepelným výkonem 10,5 až 24 kW dosahuje Vitopend 100 normovaného stupně využití až 93%. Vyznačuje se kompaktními rozměry, uživatelským komfortem a energeticky úsporným provozem.

Vitopend 200

Kdo nemá dost místa pro zásobníkový ohřívač vody, ale nechce se vzdát pohodlí teplé vody, ocení kotel Vitopend 200. Komfortní výměník tepla pro přípravu TUV o výkonu až 29 kW zajistí teplou vodu v požadovaném množství a teplotě.


VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.