logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Představili jsme nový přehled norem pro zdravotní techniku

Reklama

Vážení projektanti a kolegové z oboru zdravotně technických instalací, ve středu 21.4.2004 se udála na doprovodném programu mezinárodního stavebního veletrhu v Brně pro nás všechny důležitá událost.

Poprvé na veřejnosti byl představen nový produkt, který jsme všichni velmi potřebovali - Normy z oboru "Zdravotně technické instalace"

Sponzoři nového produktu

 

V přehledu jsou uvedeny normy, které se v textu zabývají rozvody vody a kanalizace, prozatím jsme nezařadili výrobkové normy. Určit hranici užitečnosti informace pro projektanta, montážníka nebo např. investora je velmi obtížné a řada výrobkových norem je na této hranici. (Např. normy pro značení výrobků, které jsou pro investora důležité z hlediska kontroly prohlášení o shodě). Přehled je doplněn i o pravidla, která vydává Cech topenářů a instalatérů v Brně. (TP H v třídě 06) Naší nespornou výhodou je, že díky dobrému programátorskému zázemí portálu TZB-info máme možnost přehled norem kdykoliv rychle doplnit a upravit. Vaše náměty uvítáme. V současné chvíli je připraven i seznam norem z oblasti plynu, ale ještě promýšlíme systém údržby aktuálního stavu.

I my sami se potýkáme s problémem získání informací o nových normách, proto jsme požádali o spolupráci dva aktivní projektanty, odborníky a zároveň aktivní pracovníky v oblasti normalizace. Autory seznamu norem pro zdravotní techniku jsou Ing. Zdeněk Žabička a Ing. Jakub Vrána.

Je samozřejmě velmi správné poděkovat sponzorům tohoto nového produktu, kteří svou přízní zpracování umožnili. Kvality výrobků značky Kemper, Rehau a Wilo jsou nám všem dobře známy a nyní nás přesvědčili, že chtějí být i nadále naším skutečným partnerem.

Přejeme si, aby byl přehled norem skutečným pomocníkem a děkujeme za Vaše náměty pro další vylepšení.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.