logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Zdokonalená oběhová čerpadla KSB na ISH 2019

Nová čerpadla se od svých předchůdců výrazně liší designem. Při jejich konstruování se vývojáři zaměřili na snadnou obsluhu a vysokou kompatibilitu se stávajícími systémy.

Německý výrobce čerpadel KSB předvede na veletrhu ISH 2019 ve Frankfurtu poprvé nejmladší generaci svých vysoce účinných oběhových čerpadel konstrukčních řad Calio S a Calio-Therm S. Používají se v cirkulačních systémech v otopných, ventilačních a klimatizačních soustavách a také v cirkulačních systémech teplé vody (Calio-Therm S).

Odvzdušňovací šroub na přední straně umožňuje ruční odvzdušnění a  eventuální odblokování čerpadla po dlouhých odstávkách.

Kompletně přepracovaná zástrčka pro síť 230 V je v závitovém provedení, s rovným kabelovým vstupem. Je určena pro snadnou montáž připojovacího kabelu s průřezem vodičů do 1,5 mm2. Pro omezené prostory je jako alternativa k dispozici také úhlová zástrčka. Zástrčky jsou konstruované tak, aby čerpadlo Calio S bylo možné jednoduše, rychle a beze změny kabelové koncovky instalovat jako náhradu výrobků nejdůležitějších konkurentů.

Na veletrhu ISH 2019 představuje KSB zdokonalené čerpadlo „Calio S“ s nově vytvořeným designem a novými funkcemi. ©KSB SE & Co. KGaA, Frankenthal
Na veletrhu ISH 2019 představuje KSB zdokonalené čerpadlo „Calio S“ s nově vytvořeným designem a novými funkcemi. ©KSB SE & Co. KGaA, Frankenthal

Výsledkem měření ve zkušebním akustickém zařízení KSB byly hodnoty hluku pod 30 dB(A). Nová čerpadla se tak řadí k nejtišším oběhovým čerpadlům pro vytápění na trhu.

Tlačítka a symboly na displeji umožňují snadné ovládání. Úsporné LCD zobrazovací pole ukazuje provozní stav a alternativně aktuální elektrický příkon, průtok a dopravní výšku.

Je-li aktivována funkce nočního poklesu, identifikují čerpadla při kontinuálním poklesu teploty média minimální požadavek topného výkonu. V důsledku toho automaticky redukují žádanou hodnotu o 30 procent. Při rostoucí potřebě topného výkonu se čerpací agregát přepne zpět na původně nastavenou hodnotu.

Pro aplikace vyžadující dopravní výšky až 8 metrů budou od poloviny roku 2019 k dispozici dvě dodatečné konstrukční velikosti Calio S 25-80 a Calio S 30-80.

Čerpadla se dodávají ve standardních stavebních délkách 130 mm a 180 mm, a to z šedé litiny nebo z nerezové oceli. Všechna čerpadla se stavební délkou 180 mm jsou sériově vybavena tepelnou izolací.


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.