logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Retence vod v průmyslovém areálu na Turnovsku

Průmyslové areály musí již v rámci projektu řešit retenci a vsakování dešťových vod v místě dopadu. V současné době probíhá rozšíření průmyslového areálu pro lehkou průmyslovou výrobu v lokalitě Vesecko na Turnovsku. Řešením pro zachycení vody pro tento druh objektu je instalace retenční galerie MEA o objemu 215 m3.

Galerie je sestavena z retenčních bloků o celkovém rozměru 10 x 22 x 1,0 m a vodotěsně uzavřená folií svařovanou na místě. Optimální výška galerie v poměru k ploše je vyskládána ze dvou vrstev bloků, výšky 60 a 40 cm. Vznikl tak dostatečný retenční prostor pro zachycení přívalových dešťů. Z důvodu špatných vsakovacích podmínek nebylo možné realizovat také vsakovací galerii.

Retenční i vsakovací galerie MEA se skládají dle individuálních podmínek z bloků již od výšky 10 cm až po 60 cm s možným flexibilním přizpůsobením výšky o 5 cm. Bloky vydrží zatížení až 600 kN/m2, takže zvládnou i pojezd vozidel. V případě doplnění o filtrační vrstvu Biocalith MR je možné zajistit i vyčištění vod od olejů a těžkých kovů.

Více o vsakování a retenci vod


MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.