logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Schváleno 120 projektů na podporu bydlení za více než 408 milionů korun

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová schválila akce určené k financování z programu Podpora bydlení pro rok 2017. Celkem bylo schváleno 120 akcí za 408,5 milionů korun. Více jak polovina z částky půjde na komunitní domy pro seniory a na pečovatelské a vstupní byty.

Reklama


„Pomocí našich programů usilujeme o to, aby se lidem v České republice žilo spokojeně. Pomáháme s revitalizací veřejných prostranství sídlišť, s výstavbou pečovatelských a vstupních bytů, s výstavbou výtahů v bytových domech, které jimi dosud nebyly vybaveny, s výměnou olověných rozvodů v bytových i rodinných domech, a v neposlední řadě i s výstavbou komunitních domů pro seniory, ve kterých najdou bydlení aktivní senioři. Každoroční zájem o tyto dotace pro nás představuje motivaci dále pracovat a vycházet vstříc žadatelům tak, aby podpora ze strany ministerstva byla pro ně nadále potřebná a přístupná,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

V rámci Regenerace sídlišť bude podpořeno 23 akcí v celkovém objemu 88,1 mil. Kč, na vznik podporovaných bytů bylo schváleno 41 akcí za 259,0 mil. Kč. V objemu 3,1 mil. Kč bude podpořena výměna olověných rozvodů v 9 domech. Velký zájem byl v loňském roce nově spuštěný podprogram Bytové domy bez bariér, v jehož rámci Ministerstvo pro místní rozvoj podpoří částkou 58,2 mil Kč celkem 47 projektů na výstavbu výtahů a bezbariérových přístupů do bytových domů.

Ze schválených akcí půjde například 3,15 mil Kč na výměnu olověných potrubí, když celkové náklady jsou 7,5 mil Kč. Program komunitních domů s náklady 233 mil Kč seniorů podpoří 96,6 mil Kč, program pečovatelských domů s náklady 448 mil Kč bude podpořen 137 mil Kč.

Lze předpokládat, že část proinvestovaných financí se příznivě projeví na obratu firem působících nejen ve stavbě, ale návazných TZB profesí.

Seznam vyhodnocených projektů naleznete zde.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.