logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Elektronické moduly ZIEHL představují měření, řízení a monitorování na nejvyšší úrovni

Společnost ZIEHL industrie-elektronik GmbH + Co KG se sídlem v německém Schwäbisch Hall navrhuje a od roku 1967 vyrábí elektronické komponenty pro průmyslové elektrické rozvaděče. Jedná se o inovativní elektronické komponenty s uplatněním v odvětvích vzduchotechniky a v energetickém průmyslu.

Prvním výrobkem firmy ZIEHL byly motorové ochrany pracující na bázi vyhodnocení signálu z termo kontaktu nebo termistoru motoru. Od té doby se výrobní program stále rozšiřuje a v současné době je výrobní sortiment rozdělen do pěti oblastí:

1. Teplotní relé s příslušnými teplotními snímači

Právě do této skupiny je zařazen první již zmíněný výrobek – tepelná ochrana motoru jako modul pro sledování teploty vinutí motoru, který je stále ve výrobě. Tento sortiment se postupně rozšiřoval o vyspělejší systémy pro sledování teploty, například sledování teploty motorů, transformátorů, ložisek, chladičů a jiných zařízení. Součástí dodávky jsou teplotní čidla, od termistorů až po celou řadu jiných odporových čidel a termočlánků. V současné době jsou teplotní relé schopná komunikovat prostřednictvím web rozhraní. Speciální teplotní moduly jsou používány v oblasti tepelného managementu transformátorů.

Obr. 1 Teplotní modul TR 600
Obr. 1 Teplotní modul TR 600

2. Monitorování sítě, sledování posloupnosti fází, napětí a proudu, frekvenční relé

V oblasti sledování a ochrany sítě jsou jednotky ZIEHL lídrem na trhu. K těmto výrobkům jsou vystaveny certifikáty UFR101E, které jsou uznávány v Německu, Rakousku, Anglii a dalších evropských zemích, jako také certifikát SPI1021 platný pro Itálii.

3. Digitální nástroje MINIPAN® pro měření a zobrazení naměřených hodnot

Používají se všude tam, kde je nutné naměřené hodnoty zobrazit. Mají univerzální napájecí napětí AC/DC 24–240 V, jsou programovatelné a mají havarijní výstupy. Je možné zabudovat vysílač, který rozšiřuje možnosti aplikací.

Obr. 2 AC – Elektronický proudový převodník STWA2AH
Obr. 2 AC – Elektronický proudový převodník STWA2AH

4. Spínací relé a regulační moduly

Zde se řadí ovládací moduly pro ovládání uzavíracích klapek a řízení otáček ventilátorů odsávacích systémů, což přináší úspory elektrické energie optimalizací sacího výkonu. Dále zde patří různé moduly pro měření počtu otáček, úrovně hladiny vodivých kapalin, hlídání rychlosti pohybu, přepínače mezních hodnot, zesilovače PTC signálů s vyhodnocovacími obvody a celá řada jiných typů spínacích relé.

5. Měřící převodníky teplot a elektrických veličin

Měřící převodníky pro AC a DC proudy a napětí, termistory a termočlánky.



Kromě tohoto základního sortimentu firma ZIEHL řeší speciální zákaznické požadavky. Zabývá se vývojem a výrobou elektronických zařízení, která jsou přesně šitá na míru podle potřeb. Poznávacím znamením výrobků ZIEHL je vysoká spolehlivost a kvalita. Řada výrobků je certifikovaná podle směrnice ATEX 94/9 / ES.

Logo EPLAN

Pro více než 100 produktů jsou kompletní informace a makra dostupná v rámci portálu EPLAN

 

Společnost Ziehl-Abegg s.r.o. Brno mimo už zavedeného sortimentu ventilátorů a regulační techniky převzala obchodní aktivity pro sortiment výrobků ZIEHL, www.ziehl.de. Tyto výrobky dodáváme na český a slovenský trh.


Ziehl-Abegg s.r.o. Brno
logo Ziehl-Abegg s.r.o. Brno

Výrobce širokého sortimentu axiálních, radiálních, diagonálních, tangenciálních ventilátorů, výtahových pohonů. Portfolio pokrývá požadavky OEM partnerů, výrobců vzduchotechnických, chladírenských zařízení, filtračních zařízení a technologických celků. ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.