logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Obnovení provozu po povodních ve výrobním závodě FENIX díky FVE a bateriovým úložištím

Ve čtvrtek 19. září se nám podařilo díky FVE a bateriovým úložištím v rekordním čase obnovit dodávky zboží. Z tohoto pohledu se firma začala v rámci možností vracet k normálnímu provozu. V pátek 20. září se podařilo obnovit také provoz telefonní ústředny, takže už fungují i pevné linky.

Obnovit výrobu v celém rozsahu, zejména zámečnickou dílnu s CNC stroji a výrobu panelů ECOSUN s roboty bude ještě trvat, nicméně máme velké skladové zásoby hotových výrobků, které by nám měly pomoci překlenout výpadek výroby. FENIX tak už standardně přijímá objednávky, samozřejmě náhrady za výrobky, které nebudou skladem a které zatím nejsme schopni vyrobit, budeme s objednávajícími řešit individuálně.

Ve čtvrtek 19. září se nám podařilo díky FVE a bateriovým úložištím v rekordním čase obnovit dodávky zboží

„Jelikož máme ve Fenix Trading s.r.o. a AERS skvělý tým a 5 MWh kapacity v bateriových úložištích SAS, tak jsme byli schopni v rekordním čase začít uvádět celý areál do původního stavu. Dnes již byly kanceláře v plném provozu a zahájili jsme dodávky našeho zboží k zákazníkům. Zítra budeme spouštět výrobu kabelů. To vše bez zprovoznění VN elektrické přípojky, ale pouze s pomocí FVE a našich bateriových úložišť v tzv. ostrovním provozu. Přestože jsme si to takto neplánovali otestovat, tak se jasně ukazuje, že tento use-case dává velký smysl,“ informoval Cyril Svozil jr. o situaci ve výrobním závodě FENIX v Jeseníku v pátek 20. září.

Díky bateriovým systémům firmy AERS a jejich unikátní koncepci a řídicímu algoritmu funguje Energetický koncept FENIX i ve výrobním závodě společnosti FENIX v Jeseníku.

Ve výrobním závodě FENIX s.r.o. s roční spotřebou energie cca 2,3 GWh (elektrická energie je hlavním a jediným zdrojem energie pro provoz včetně vytápění) fungovala fotovoltaická elektrárna a velkokapacitní bateriové úložiště SAS už dříve, předloni firma ve svém areálu posílila výkon FVE a rozšířila kapacitu baterií instalací dalších dvou venkovních kontejnerových úložišť SAS. V současnosti tak má zdejší fotovoltaická elektrárna výkon 891 kWp, bateriové úložiště narostlo na kapacitu 2,95 MWh a výkon 4× 360 kW (1 440 kW). Systém byl koncipován s cílem maximálního využití vlastní vyrobené energie přímo v areálu ve spojení s automatickou optimalizací nákupu a dodávky elektrické energie v rámci spotového trhu.

AERS umí dodat průmyslovým závodům originální a v praxi ověřené české velkokapacitní špičkovací stanice SAS.

Velkokapacitní bateriové úložiště SAS


FENIX Trading s.r.o.
logo FENIX Trading s.r.o.

Jako český výrobce s více než 30letou tradicí nabízíme kompletní sortiment elektrického sálavého vytápění - topné rohože a topné kabely ECOFLOOR, topné folie ECOFILM, sálavé panely ECOSUN, přímotopné konvektory ECOFLEX, regulaci bytovou i průmyslovou. Na ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.