logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Česká společnost 2JCP navázala dlouhodobé partnerství se společností Siemens Energy v oblasti vodíkových řešení

Česká výrobně-technologická společnost 2JCP se v rámci dlouhodobé spolupráce stává jedním z hlavních integrátorů vodíkových elektrolyzérů Elyzer P-300, které budou společnosti Siemens Energy a Air Liquide dodávat svým zákazníkům v Evropě, s možností podílet se na projektech z celého světa.

Společnost 2JCP je zodpovědná za tzv. packaging, – tj. samotné elektrolyzéry, které se vyrábějí v nové gigawattové továrně Siemens Energy a Air Liquide v Berlíně – se v České republice kompletují s dalšími součástmi, jako jsou separátory vodíku a kyslíku, tepelné výměníky, komplexní potrubní systém a elektroinstalace tak, aby vznikla plně provozuschopná jednotka připravená k výrobě zeleného vodíku.

„Uzavření tohoto dlouhodobého partnerství je pro celý tým 2JCP velkým úspěchem. Ve společnosti 2JCP jsme velmi hrdí na to, že naše technologická řešení a náš vysoký výrobní standard jsou atraktivní pro tak významnou technologickou společnost, jakou je Siemens Energy. Vodíková technologie, v tomto případě reprezentovaná inovativním elektrolyzérem Elyzer P-300, má a bude mít stále větší význam v mixu nových nízkouhlíkových energetických řešení a bude nedílnou součástí probíhající energetické transformace,“ říká ke spolupráci Vojtěch Křenovský, generální ředitel společnosti 2JCP.

Společnost 2JCP dosud realizovala dvě konkrétní zakázky pro Siemens Energy. Prvním projektem byla dodávka tří jednotek Elyzer P-300 do Dánska pro projekt European Energy v Kassø. Druhý projekt, FlagshipONE, který je v současné době ve výrobě, zahrnuje čtyři vodíkové jednotky do Švédska. Na základě těchto úspěšných jednorázových zakázek se obě společnosti rozhodly posunout svou spolupráci na úroveň dlouhodobé rámcové smlouvy.

Společnost 2JCP se tak stala předním evropským integrátorem a výrobcem vodíkových elektrolyzérů. Arnd Hirschberg, Chief Procurement Officer, Business Area Transformation of Industry, ze společnosti Siemens Energy ke spolupráci říká: „Výběr společnosti 2JCP jako jednoho z našich hlavních integrátorů vodíkových elektrolyzérů je výsledkem jejich vynikající kvality a spolehlivosti, kterou prokázali v předchozích projektech. Se společností 2JCP máme stabilního a solidního partnera v oblasti integrace, který nám pomáhá uspět na rychle se rozvíjejícím, avšak velmi náročném trhu vodíkových technologií.“

Toto partnerství významně posiluje pozici společnosti 2JCP jako klíčového hráče v oblasti integrace vodíkových technologií v Evropě.

Více informací


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.