logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Bateriová úložiště pro dobíjecí stanici

Na provozovnách máme fotovoltaické elektrárny a elektromobily, přes poledne jsou technici vozem na cestách a k večeru chtějí dobíjet.

Pořízený bateriovým dobíjecí systém s kapacitou baterií 19,2 kWh, slouží pro dobíjení osobního elektromobilu Hyundai, kde je velikost baterie kolem 30 kWh. Bateriový dobíjecí systém spolu s dobíjecí stanicí pro elektromobil jsou provozovány v režimu, kdy v s místě instalovaným FVE systémem jsou zdrojem energie pro dobíjení baterie elektromobilu a tím se minimalizují náklady spojené s dobíjením elektromobilu, a tedy i jeho provozní náklady.

Systém s vozem se stal mezi zaměstnanci velice populární k obchodním a menším servisním cestám mezi zákazníky v okolí. Vhodně tak doplnil tvář společnosti snažící se budovat obnovitelné zdroje a přinášet smysl vyrobené energii z těchto zdrojů.

Projekt je tak dnes součástí širšího systému, který kombinuje výhody FVE na objektu provozovny, bateriového úložiště, dobíjecí stanice a elektromobilu, který tuto infrastrukturu využívá jako zdroje energií pro vlastní provoz. Spolu s elektromobilem tak provozovna nezatěžuje životní prostředí v oblasti, kde je situována, a to v Pacově.

Projekt spolufinancovaný z EU z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

  • Název programu:             Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
  • Název výzvy:                   Nízkouhlíkové technologie IV. Výzva - b) Akumulace energie.
  • Název projektu:                Bateriové úložiště pro dobíjecí stanici
  • Jméno žadatele:               Rekupera s.r.o. (IČO: 28819896).
  • Reg. číslo žádosti:            CZ.01.3.14/0.0/0.0/18_242/0016912.

Pro více informací nás kontaktujte


SunnyCold
logo SunnyCold

SunnyCold je jediným výrobcem, který vyrábí moderní tepelná čerpadla a fotovoltaické elektrárny pro domácnosti a menší firmy v České republice, s cílem úspory a cesty k energetické nezávislosti v době drahých energií a poslední šanci zlepšit světové klima.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.