logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Asociace poskytovatelů energetických služeb se rozrůstá o společnost Damgaard Consulting


Zakladatelé společnosti DAMGAARD Consulting s.r.o. (zleva Jiří Šantín, Petr Mydlil a Jakub Maščuch), která nově vstupuje do APES

Asociace poskytovatelů energetických služeb (APES) rozšiřuje od července své řady o společnost Damgaard Consulting, poskytovatele poradenství v oblasti energetiky podniků. Stává se tak 32. členem asociace sdružující poskytovatele a poradce z oblasti energetických služeb se zárukou úspor, technologické společnosti a zástupce akademické sféry.

Reklama

Oblast působení poradenské společnosti Damgaard Consulting je velmi široká: od energetických koncepcí nově vznikajících průmyslových areálů, přes zásadní rekonstrukce energetického hospodářství, návrh konvenčních i velmi progresivních řešení pro blízkou i vzdálenější budoucnost, až po energetické posudky a audity. „Na trhu energetických řešení se pohybujeme poměrně dlouho, ale významný tlak na úspory energie v souvislosti s modernizací energetiky ve firmách je otázkou několika posledních let. Naší motivací pro vstup do APES je tedy snaha načerpat nové poznatky z uplatňování energetických služeb se zárukou úspor (EPC). Jsme také připraveni podělit se svými zkušenostmi s řešeními pro průmysl,“ říká Jiří Šantín, jednatel společnosti.

Projekty energetických úspor řešené pomocí metody EPC, kdy poskytovatel za výši úspor po dobu trvání projektu, což je často i 10 let, smluvně ručí, se v České republice začaly realizovat v polovině 90. let. V převážné většině EPC šetří energie v objektech v majetku obcí, měst a krajů. V poslední době se k nim přidávají i díky podpoře ministerstva zdravotnictví velké nemocnice. „Průmysl, kde je potenciál úspory skutečně velký, zatím ve využití EPC zaostává. Důvodem je často délka projektu. Jsem velmi rád, že mohu v našich řadách přivítat odborníky na podnikovou energetiku, že budeme moci naše know how předávat a zároveň se učit od těch, kteří mají k průmyslu blízko,“ dodává Miroslav Marada, předseda Asociace poskytovatelů energetických služeb.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.