logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Tlakové čištění kanalizace je efektivní a ekologické. Má však svá omezení

Pro tlakové čištění kanalizace se rozhoduje čím dál více lidí. Jde o velmi efektivní a šetrný způsob, který je navíc ekologický. V některých případech se ale musí přistoupit k jiným metodám. Proč?

Co to je tlakové čištění kanalizace a jaké má výhody

Při tlakovém čištění kanalizace se pomocí vysokotlakého čerpadla vytvoří silný tlak vody. Voda se pak pouští do potrubí pomocí hadice s výměnnými tryskami, přičemž trysky lze přizpůsobit pro různé typy znečištění a průměry potrubí.

Mezi hlavní výhody této metody patří velmi vysoká efektivita čištění i flexibilita, jelikož tlakové čištění lze použít pro různé průměry potrubí a typy znečištění, ale také jako prevenci.

V neposlední řadě jde o ekologickou metodu, jelikož se čištění obejde zcela bez chemikálií. Některé čisticí vozy navíc disponují systémem kontinuální recyklace vody. Tyto vozy odsávají vodu z potrubí, čistí ji a používají k tlakovému čištění, takže nespotřebují žádnou vodu z vodovodního řadu.

Kdy tlakové čištění potrubí nelze použít?

V budovách s malými průměry potrubí tato metoda není vhodná, jelikož by mohla způsobit zatopení a majetkové škody. Nepoužívá se ani tlakové čištění domácích odpadů, které jsou příliš úzké. Rovněž není vhodná tam, kde jsou problémy s dodávkami vody - k tlakovému čištění, pokud není použit recyklační vůz, je potřeba velkých objemů vody.

Pro efektivní a bezpečné čištění odpadního potrubí je nejlepší obrátit se na profesionály, kteří zvolí vhodnou metodu na míru vašemu problému. Firma Herčík a Kříž disponuje potřebnými zkušenostmi i vybavením pro jakýkoli problém s kanalizací, takže ucpání vyřeší rychle, šetrně a efektivně.

Tlakové čištění kanalizace


HERČÍK a KŘÍŽ, spol. s r.o.
logo HERČÍK a KŘÍŽ, spol. s r.o.

Profesionální služby pro správu a údržbu kanalizací a domovních odpadů. Každý rok vyřešíme přes 6 000 problémů s kanalizacemi, staráme se o více jak 18 000 zákazníků a zkušenosti sbíráme od roku 1993.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.