logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Klášter v Nové Pace ožil díky organizaci Život bez bariér, která v areálu pořádá Den sociálních služeb

Centrum Klášter, Nová Paka

Organizace Život bez bariér, z.ú. se zasloužila o revitalizaci zchátralého areálu u Novopackého kláštera, do kterého se jí podařilo vrátit život i sociální služby. Dne 5. 9. 2024 ve venkovním prostředí Centra Klášter pořádá 1. ročník akce pro širokou veřejnost s názvem „Den sociálních služeb“.

V Centru Klášter se nachází Novopacký klášter, Centrum bez bariér a objekt s půjčovnou pomůcek, které jsou spojeny lesoparkem. Cestu k revitalizaci a obnovu těchto historických staveb redakce TZB-info sledovala. Více se můžete dozvědět v článku: Projekt záchrany bývalého kláštera v Nové Pace

Život bez bariér, z.ú. spolu s městem Nová Paka zde 5. září 2024 organizuje akci, jejíž cílem je představit poskytovatele sociálních služeb regionu Novopacko. Široká veřejnost tak bude mít příležitost setkat se v jeden čas na jednom místě s poskytovateli, kteří budou prezentovat jednotlivé sociální služby. Ve dvanácti stáncích se představí zástupci příspěvkových organizací a neziskového sektoru, poskytující ambulantní či pobytové sociální služby. Životu bez bariér, z.ú. spolu s městem Nová Paka se podařilo vymyslet takový program, aby oslovil veřejnost bez rozdílu věku a postižení. Program bude rozmanitý, provozovatele sociálních služeb u prezentačních stánků připraví navíc soutěže pro děti. Mnozí mohou vyzkoušet skákací hrad. Průběhem celého odpoledne bude provázet moderátor a přivítá na podiu vystoupení kouzelníka a zpěvačky Evy Matějovské. Nebude chybět občerstvení s příjemným posezením.

Areál bývalého kláštera v Nové Pace přímo vybízí k akci podobného typu. V areálu se nachází park s posezením, což je zárukou pohody a relaxu. Pokud bude zima nebo deštivo, bude se konat akce v krásných vnitřních prostorách Novopackého kláštera. Cílem je prožít odpoledne plné zábavy, poznání a nových zážitků. Vstup na akci je zdarma.

Každý z nás potřebuje občas pomoc pro sebe, svého blízkého a mnohdy neví, kde najít „rady nad zlato“. Budeme se těšit na vaši návštěvu.

Jitka Fučíková, ředitelka Života bez bariér, z.ú.

Centrum Klášter

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.