logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

29. ročníku soutěže E.ON Eurorebus se zúčastnilo více než osmnáct tisíc žáků a studentů

Finále soutěže E.ON EUROREBUS na půdě Vysoké školy ekonomické ovládli studenti z Gymnázia Christiana Dopplera z Prahy, kteří obhájili loňské prvenství
Finále soutěže E.ON EUROREBUS na půdě Vysoké školy ekonomické ovládli studenti z Gymnázia Christiana Dopplera z Prahy, kteří obhájili loňské prvenství

360 žáků a studentů se probojovalo do letošního finále 29. ročníku soutěže vědomostní E.ON EUROREBUS, které se uskutečnilo na začátku června v Praze.

Finále na půdě Vysoké školy ekonomické ovládli studenti z Gymnázia Christiana Dopplera z Prahy, kteří obhájili loňské prvenství. V souboji o nejúspěšnější základní školu si prvenství připsala ZŠ Komenského v Lounech. O postup do finále usilovalo v různých kategoriích přes tisíc mladých lidí, kteří se účastnili krajských kol. Dohromady se letošního ročníku soutěže E.ON EUROREBUS zúčastnilo více než osmnáct tisíc žáků a studentů.

Soutěž klade důraz na mezioborové souvislosti, nadhled, schopnost logického uvažování a kritického myšlení při práci s informacemi v řadě oborů. Propojuje zeměpis, přírodopis, fyziku, dějepis a občanskou výchovu. V uplynulých dekádách prošlo kláním bezmála půl milionu mladých lidí.

Společnost E.ON je generálním partnerem soutěže už druhým rokem. Díky její podpoře se podařilo obnovit i tradiční hlavní ceny pro vítězné školní třídy v jednotlivých kategoriích, což je účast v několikadenní poznávací cestě po vybraných evropských zemích na Expedici E.ON EUROREBUS.

Soutěž EUROREBUS je jednou z aktivit, kterou E.ON ve spolupráci s organizací TERRA-KLUB na poli vzdělávání vyvíjí. Dále podporuje v rámci programu Učení v souvislostech například portál Vyuzitivevyuce.cz, časopis pro učitele Dnešní svět, anebo Centrum kolegiální podpory, které pedagogům pomáhá sdílet zkušenosti mezi sebou.

Více informací


E.ON Česká republika, s.r.o.
logo E.ON Česká republika, s.r.o.

Skupina E.ON je tradičním partnerem české energetiky. Na českém trhu působíme od roku 1998. Dodáváme elektřinu 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobujeme více než 220.000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.