logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

MND kapitálově vstupují do společnosti Nano Advanced, s.r.o.

Foto © AAplusW, stock.adobe.com
Ilustrační obrázek, Foto © AAplusW, stock.adobe.com

Potvrzují tak svůj cíl etablovat se v oblasti inovativních technologií.

Nano Advanced je startup založený v roce 2023, jehož hlavní náplní je vývoj a výroba industriálních generátorů, označovaných jako PEM (Proton Exchange Membrane), s maximální kapacitou 1 MW. Firma má ambice vyvinout a poté vyrábět generátory vodíku pro široký segment trhu s energiemi a vodíkem.

V rámci dvouletého programu chce Nano Advanced dokončit vývoj základních technologií, které nejsou aktuálně dostupné na trhu (zejména inovativní škálovatelný vysokovýkonný zdroj elektrického proudu zcela nové koncepce), vyrobit a certifikovat plně funkční prototyp generátoru vodíku. Tento prototyp již bude možné využit pro optimalizaci výroby vodíku za podpory strojového učení, což významně posune průmyslovou efektivitu celého procesu.

Mimo vlastní vývojářskou a konstrukční činnost se společnost bude věnovat propagaci činnosti a produktu, tak aby připravila trh na dokončení prototypu a pomohla k rozšíření povědomí o vodíkové problematice v Česku.


MND Energie a.s.
logo MND Energie a.s.

Jsme největší česká těžební společnost ropy a plynu MND Energie a.s., Moravské naftové doly, která má stoletou tradici v oboru. Plyn přímo z těžby jsme se rozhodli nabízet nejen velkoodběratelům, ale také napřímo domácnostem. Kromě Plynu z první ruky přímo ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.