logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Šetrné a účinné metody čištění ucpaných odpadů

Jak vyčistit ucpaný odpad? Nemusíte do něj lít agresivní chemikálie, které poškozují životní prostředí a představují zdravotní riziko. Vyzkoušejte ekologické metody, které jsou překvapivě účinné.

Mechanické čištění odpadů

Vůbec nejšetrnější je mechanické odstranění ucpání. Použít můžete gumový zvon, který vytvoří podtlak a uvolní nečistoty. V případě ucpaného umyvadla nebo dřezu můžete rozebrat a ručně vyčistit sifon. Zručnější kutilové mohou zkusit odstranit příčinu ucpání odpadu, která je hluboko ve zdi, pomocí instalatérského pera.  

Čištění ucpaných odpadů pomocí kuchyňských prostředků

I v kuchyni můžete najít spoustu věcí, které vám poslouží jako domácí čističe odpadů. Mnohdy stačí odpad prolít několika litry horké vody, která rozpustí usazené nečistoty a tuky. Oblíbené je také čištění odpadů směsí jedlé sody a octa, která po prolití horkou vodou uvolní i větší nečistoty. Kyselina citronová zase zatočí s vodním kamenem, který rovněž přispívá k ucpávání odpadů.

Ekologické čisticí prostředky

V drogerii si můžete pořídit celou řadu ekologických čističů odpadů. Některé z nich obsahují neškodné bakterie, které rozkládají biologický odpad. Jiné fungují na bázi šetrných enzymů.

Prevence proti ucpávání odpadů

Odpad neodtéká pravidelně? Myslete také na prevenci. V první řadě do odpadů nevhazujte nic, co do nich nepatří, tedy zbytky jídel, tuky a oleje, vlasy a chlupy, hygienické potřeby a další. Používejte ochranné sítko, které případné nečistoty zachytí před odtokem do odpadu.

Údržba by také měla zahrnovat prolévání odpadů horkou vodou jednou týdně. Pravidelná kontrola odpadů a kanalizace profesionální firmou vám zaručí bezproblémový chod odpadních potrubí.  

Čištění odpadů


HERČÍK a KŘÍŽ, spol. s r.o.
logo HERČÍK a KŘÍŽ, spol. s r.o.

Profesionální služby pro správu a údržbu kanalizací a domovních odpadů. Každý rok vyřešíme přes 6 000 problémů s kanalizacemi, staráme se o více jak 18 000 zákazníků a zkušenosti sbíráme od roku 1993.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.