logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Společnost Pumpa pokračuje v expanzi a vstupuje na ukrajinský trh

Společnost Pumpa, jeden z největších poskytovatelů prodeje a servisu čerpadel na českém trhu, expanduje dál na východ. Po Slovensku, kde firma působí od roku 2021, spouští v březnu online prodej svých produktů také na Ukrajině. Logistickým partnerem pro vstup na tamní trh se stala přední ukrajinská přepravní firma Nova Post.

Společnost Pumpa se na ukrajinskou expanzi pečlivě připravovala několik měsíců. „Naše webové stránky jsme v ukrajinské jazykové mutaci spustili již loni a servisní podpora v ukrajinštině již také funguje. Naplánována je i kompletní logistika a marketingová podpora, kterou zacílíme především na koncové uživatele,“ přibližuje Markéta Šulcová, vedoucí marketingu společnosti Pumpa, a pokračuje: „Spoléháme hodně i na word-of-mouth současných ukrajinských zákazníků. Věříme, že se o dobré zkušenosti s naší firmou podělí se svým okolím.“

Na Ukrajině se spouští v březnu online prodej produktů, tedy čerpadel, vodáren, armatur a kompletního vybavení i příslušenství nutného pro zabezpečení dodávek vody. Distribuce objednávek na Ukrajinu bude v kompetenci Nova Post – jedné z největších ukrajinských logistických společností s působností po celé Evropě.

Nova Post – partner v logistice i marketingu

Primárním úkolem společnosti Pumpa bude na Ukrajině vybudovat povědomí o značce a logistický partner Nova Post bude v tomto ohledu hrát významnou roli. „Jde o lídra v expresním doručování na Ukrajině, jenž každý den doručí až 1,5 milionu zásilek. Má rovněž pohodlnou několikajazyčnou mobilní aplikaci, kterou využívá více než 30 milionů zákazníků,“ doplňuje Markéta Šulcová.

Společnost Nova Post také zavádí digitální nástroje, které klientům usnadňují využívání služeb. Zákazník může například sledovat cestu své zásilky v reálném čase nebo zjistit, kdo mu zásilku poslal, do kterého obchodu a kdy přesně dorazila na místo určení.

Od kooperace si hodně slibuje i Andrii Artemenko, generální ředitel společnosti Nova Post v ČR a SR: „Navzdory válce je na ukrajinském spotřebitelském trhu nejméně 30 milionů spotřebitelů. A podle analytické společnosti GfK začali tito zákazníci objednávat v zahraničních internetových obchodech o 40 % více než v roce 2022. Jelikož každý druhý Ukrajinec využívá ve své zemi služeb naší společnosti, věříme, že budeme pro Pumpu zárukou snadného a rychlého vstupu na ukrajinský trh.“

Více informací na www.pumpa.cz.


PUMPA, a.s.
logo PUMPA, a.s.

Výhradní dovozce čerpadel a dalšího sortimentu pro ČR. Zastupujeme firmy Calpeda, Zenit, Speroni, Marina, Cadoppi, Cimm, Bugatti. Dále prodej a servis čerpadel Grundfos, Wilo a motory Franklin Electric. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.