logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Itálie podpoří výstavbu agrofotovoltaiky

Cílem vyhlášky s platností od 14.2.2024, je zajistit výstavbu elektráren s kapacitou minimálně 1,04 gigawattu, přičemž výroba čisté energie může koexistovat se zemědělskou činností.

Reklama

Opatření počítá s poskytnutím nevratného příspěvku financovaného z Plánu na obnovu a odolnost (Pnrr) až do výše 40 % způsobilých nákladů v kombinaci s motivačním tarifem podle podílu čisté elektřiny vpuštěné do sítě.

„Touto vyhláškou přidáváme další kousek do národní energetické strategie. Chceme využít velkého potenciálu zemědělského sektoru a zapojit jej do energetické transformace. Může to být skvělá příležitost k dekarbonizaci a zároveň zlepšení výnosnosti půdy. Zkrátka způsob, jak sblížit světovou jedinečnost italského zemědělství s úsilím o dosažení klimatických cílů," komentuje ministr Gilberto Pichetto.

Do konce února schválí ministerstvo provozní řád, kterým se budou řídit způsoby a načasování uznávání pobídek. GSE, subjekt řídící opatření, vydá první veřejné oznámení pro podávání žádostí do třiceti dnů od schválení pravidel.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.