logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Změkčení vody bez použití iontoměničů

Ne v každém provozu je možné použít katexové iontoměniče. Podívejte se na náš příklad aplikace, kde jsme problém tvrdé vody vyřešili chemií a elektrolýzou.

Tvrdá voda po zahřátí vylučuje sloučeniny vápníku a hořčíku. Tyto sloučeniny zanáší teplosměnné plochy výměníků, potrubí i další připojená zařízení, která jsou napájená teplou vodou. 

Klasicky se tento problém v provozech řeší použitím tzv. iontové výměny, díky které se z vody odstraní sloučeniny vápníku a hořčíku. Voda protéká skrz filtr, který je naplněn iontoměničovou směsí.

Existují však aplikace, ve kterých není možné iontovou výměnu použít z různých technologických důvodů anebo je to jednoduše pro daný provoz ekonomicky nevýhodné. 

Právě taková situace nastala v průmyslovém závodě našeho klienta, který se potýkal s problémem časté tvorby vodního kamene ve velmi rozsáhlých rozvodech teplé vody.

Podívejte se, jak jsme tento problém řešili kombinací chemické a elektrolytické úpravy vody, což se rychle ukázalo jako perfektní volba.

Zjistit více


EuroClean, s.r.o.
logo EuroClean, s.r.o.

Úprava vody a problémy spojené s úpravou a filtrací vody. EuroClean se specializuje na projekce, výrobu a dodávky technologických celků řešících nestandardní problémy investorů s vodou a vodním hospodářstvím.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.