logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Návod, jak předcházet problémům s odpadem

Ucpaný odpad a záchod může v domácnosti vést k několika problémům, jako je nepříjemný zápach nebo zatopení domácnosti. Účinným způsobem, jak tomu předcházet, je preventivní kontrola odbornou firmou.

Co do odpadu nepatří?

Zbytky jídel, hygienické potřeby, chemické látky, jedlé tuky a oleje. To jsou látky, které rozhodně do odpadu nepatří, protože můžou způsobit ucpání odpadu.

Proč je důležitá pravidelná údržba a čištění odpadu?

Ucpaný odpad poznáte jednoduše. Voda z umyvadla nebo záchodu neodtéká a zápach z odpadu se stupňuje. Jak tomu předejít? Preventivním čištěním odpadu. Odborníci radí alespoň jednou týdně odpad prolít třemi litry horké vody.

Domácí prostředky na udržení čistého odpadu

Jak vyčistit odpad za pomocí prostředků, které má takřka každý z nás doma? Jednou z možností je uvolnění odpadu jednoduše pomocí vroucí vody. Skvělým čističem odpadu je také jedla soda nebo ocet zalitý horkou vodou. Můžete vyzkoušet i spirálu na čištění odpadu.

Kdy volat odborníka?

Odborníka byste měli volat ve chvíli, kdy si s ucpaným odpadem nebo ucpaným záchodem nedokážete sami poradit a odpad neodtéká vůbec. Doporučujeme se obrátit na ověřené firmy s pozitivními zákaznickými recenzemi.

Prevence problémů v budoucnu

Bezesporu nejlepším způsobem, jak ucpání odpadu předcházet, je prevence. Jednou za čas je dobré si pozvat na kontrolu odpadu odbornou firmu, která celou délku kanalizace zkontroluje kamerovým systémem.

Ucpaný odpad


HERČÍK a KŘÍŽ, spol. s r.o.
logo HERČÍK a KŘÍŽ, spol. s r.o.

Profesionální služby pro správu a údržbu kanalizací a domovních odpadů. Každý rok vyřešíme přes 6 000 problémů s kanalizacemi, staráme se o více jak 18 000 zákazníků a zkušenosti sbíráme od roku 1993.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.