logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Elektromobilita ve firmě SUNNYCOLD

Společnost SUNNYCOLD s.r.o. přidává do své flotily další elektromobil, který nabíjí na svých pobočkách z  obnovitelných zdrojů.

SUNNYCOLD s.r.o. je od počátku technologická firma v segmentu obnovitelných zdrojů, vyvíjí a dodává bateriová úložiště, fotovoltaické elektrárny, tepelná čerpadla. Logickou cestou bylo začlenění elektromobility. Prvním pořízeným vozem byl Hyundai Kona, druhým vozem byla Škoda Enyaq podpořena v rámci operačního program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Součástí byla na pobočce zřízena nabíjecí stanice pro tento vůz. Díky fotovoltaickým elektrárnám instalovaným na pobočkách je přibližně 70% nákladů na cesty těchto vozů pokryto právě z obnovitelných zdrojů.

Projekt je tak dnes součástí širšího systému, který kombinuje výhody FVE na objektu provozovny, bateriového úložiště, dobíjecí stanice a elektromobilu, který tuto infrastrukturu využívá jako zdroje energií pro vlastní provoz. Spolu s elektromobilem tak provozovna nezatěžuje životní prostředí v oblasti, kde je situována.

Tímto projektem firma s elektromobilitou nekončí a hodlá svůj vozový park a produktové portfolio v duchu elektromobility dále rozšiřovat.

  • Název programu:             Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
  • Název výzvy:                      Výzva V. Nízkouhlíkové technologie - Elektromobilita.
  • Název projektu:                Elektromobilita ve firmě SUNNYCOLD
  • Jméno žadatele:               SUNNYCOLD s.r.o. (IČO: 28810911).
  • Reg. číslo žádosti:            CZ.01.3.14/0.0/0.0/19_252/0022250.

SunnyCold
logo SunnyCold

SunnyCold je jediným výrobcem, který vyrábí moderní tepelná čerpadla a fotovoltaické elektrárny pro domácnosti a menší firmy v České republice, s cílem úspory a cesty k energetické nezávislosti v době drahých energií a poslední šanci zlepšit světové klima.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.