logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Woltair vstupuje na italský trh

Česká firma Woltair, která působí v oblasti tepelných čerpadel a fotovoltaiky, vstupuje na italský trh. Svůj koncept označuje Woltair zjednodušeně jako „Uber na trhu tepelných čerpadel“.

Před 5 lety začal český startup Topíte.cz jako internetový srovnávač zaměřený na novou generaci energetických technologií. Dnes již roste z firmy pod změněným názvem Woltair celoevropský hráč na trhu tepelných čerpadel a fotovoltaiky.

V ČR skupina jen během prvního pololetí 2023 dokončila více než 1300 instalací v celkové hodnotě přes 540 milionů Kč. Nedávno také vstoupila na polský trh a do Německa. Zkušenosti z těchto zemí chce teď využít i při nejčerstvější expanzi, která míří do Itálie. Firma tam plánuje využít hlad po zelené energetice i systém dotací, které italská vláda na ekologické technologie nabídla.

Vstup na italský trh s pomocí CzechTrade v Miláně

Firma nyní spustila i italskou verzi webu s online kalkulačkou, která umí během několika sekund vybrat pro danou domácnost nejlepší návrh řešení včetně výpočtu úspor, návratnosti investice a dalších detailů. A stejně jako v Česku hned od začátku Woltair garantuje instalaci tepelného čerpadla do 30 dnů, zajišťuje i financování a nabízí pestrý výběr technologií – zastupuje na 20 značek výrobců.

„Rychlou mezinárodní expanzi nám umožňuje digitální platforma, kterou lze snadno aplikovat prakticky kdekoliv na světě,“ uvedl CEO Woltair Group Jan Hanuš.

„Ve Woltairu se rozhodli pro tento trh kvůli aktuálním bonusům v rámci plánu na obnovu ekonomiky, v němž je jeden z pilířů zaměřen na zelenou energetiku a úspory. S tím je spojen i systém bonusů na nákup (nejenom) tepelných čerpadel a instalaci fotovoltaiky,“ vysvětluje Marek Atanasčev, ředitel zahraniční kanceláře agentury CzechTrade v Miláně, který firmě se vstupem na italský trh pomáhá.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.