logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Za novým zdrojem tepla do Stavebnin DEK

Starý kotel na pevná paliva má nehospodárný provoz a zvýšené riziko poruch. Staré kotle na plyn nebo na elektřinu zase spotřebovávají mnohem více energie, než nově instalované úsporné zdroje tepla.

Jak poznat, že je kotel na pevná paliva potřeba vyměnit? Každý kotel uvedený na trh v souladu s normou ČSN EN 303-5 má na výrobním štítku uvedenou třídu. Pokud třída kotle není 3 nebo vyšší, bude jeho provoz od 1. 9. 2024 podle zákona o ochraně ovzduší zakázaný. V případě, že kotel výrobní štítek nemá, nebo na něm třída uvedená není, rozhodne o jeho provozu odborně způsobilá osoba v rámci pravidelné kontroly kotlů. Ta se dle zákona provádí jednou za 3 roky.

Nový kotel přináší řadu výhod. Kromě naplnění legislativních požadavků vám zajistí nižší náklady na vytápění, komfortnější obsluhu, snazší údržbu a díky snížení množství spalin z vašeho komína také lepší vztahy se sousedy. Kotle Rojek řady KTP na ruční přikládání jsou určeny ke spalování kusového dřeva a hnědého uhlí Kostka (40-100 mm). Konstrukce kotle však umožňuje také spalování briket, pilin nebo dřevní štěpky. Přidáním hořáku, dopravníku a zásobníku je umožněno spalování dřevěných pelet v automatickém režimu. Kotle Rojek řady KTP splňují emisní třídu 4 a požadavky EKODESIGN.

Na které nové zdroje tepla lze čerpat finanční příspěvky? Dotační program Nová zelená úsporám byl aktualizován a po letní pauze bude možné opět žádat o příspěvek. Vrací se také kotlíkové dotace. Mezi podporované nové zdroje tepla patří kromě kotlů na biomasu také kamna, tepelná čerpadla, solární kolektory a fotovoltaika.

S výběrem nového zdroje tepla vám rádi poradíme. Ucelený sortiment topenářské techniky naleznete na www.dek.cz.

Více informací


Stavebniny DEK
logo Stavebniny DEK

Stavebniny DEK a.s. jsou největší společností českého holdingu DEK, zabývajícího se dodávkami materiálů a služeb pro stavebnictví a výrobou stavebních materiálů. Společnost se od počátku zaměřuje na vysokou odbornost ve výběru optimálních stavebních ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.