logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Drenážní šachtice usnadní návrat vody krajině

Dle platné legislativy je třeba na hospodaření se srážkovou vodou myslet na každém stavebním pozemku. Vsakování srážkové vody do půdy je ostatně levnější, než ji svádět do kanalizace.

Tam, kde geologické a pedologické podmínky umožní vsakovat srážkovou vodu před vstupem do veřejné kanalizace, je zařazení vsakovacích systémů ekonomicky a ekologicky vhodným řešením, které efektivně spojuje výhody retence s minimalizací odtoku a tím i stočného. Použití vsakovacích systémů je cestou, jak splnit ustanovení platné legislativy dle vyhlášky MMR ČR č. 501/2006 o obecných požadavcích na využívání území, § 20 odst. 5, písmeno c.

Cena stočného bude neustále stoupat a neodvádět vody do veřejné kanalizace tak bude stále více ekonomicky prospěšným řešením. Při průměrném srážkovém úhrnu 660 mm za rok a při obvyklé ploše pozemku cca 1 000 m2 bude možno při normovém koeficientu odtoku z území 0,65 odvést do vsaku až 400 m3 dešťové vody.

Cestou k dosažení ideálního výsledku jsou betonové vsakovací systémy od společnosti BEST, a.s. Vsakovací dílce BEST jsou vyráběny v souladu se všemi platnými zákony a předpisy, jsou vysoce kvalitní a navíc ve své kategorii ekologičtější než ostatní obdobné výrobky.

Prvky BEST určené pro vsakování dešťových vod zpět do krajiny zakoupíte v široké síti distribučních partnerů BEST po celé České republice.

Více informací


BEST, a.s.
logo BEST, a.s.

BEST, a.s. je jednou z největších firem na výrobu betonových stavebních prvků ve střední Evropě. Dnes BEST, a.s. vlastní 8 výrobních a prodejních areálů s 35 továrnami ve všech regionech Čech i Moravy.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.