logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Chytré osvětlení Zumtobel nabízí prodejnám značný potenciál pro zvyšování efektivity

Chytrá kombinace lištového systému TECTON s technologií vysoce přesné lokalizace HAP (High Accuracy Positioning) vytváří světelné řešení budoucnosti.




Prezentace zboží zákazníkovi patří v maloobchodě mezi hlavní faktory úspěchu. Jedním z prostředků, který umožňuje zvyšovat atraktivitu nabízených produktů a navozovat v zákaznících při návštěvě obchodu příjemné pocity, je osvětlení maloobchodní prodejny. Chytré světelné technologie společnosti Zumtobel toho ovšem umějí ještě mnohem víc. Obchodníkům se tak otevírají dosud nevídané možnosti pro zvyšování efektivity prodeje a další snižování nákladů. Zumtobel sází při vývoji moderních systémů pro osvětlení maloobchodních prodejen nejen na hospodárné a výkonné zdroje světla, ale také na inteligentní elektronické řízení a internet věcí (IoT). Progresivním řešením jsou například svítidla a osvětlovací systémy z produktové řady Zumtobel Tecton. Po jejich připojení k internetu věcí mohou obchodníci využívat technologii HAP (High-Accuracy Positioning) pro vysoce přesné určování polohy osob a objektů v reálném čase. Poznatky z takto získávaných dat umožňují optimalizovat řízení procesů v maloobchodních prodejnách.

Páteř digitální infrastruktury moderní maloobchodní prodejny vytvoří systém světelných pásů Zumtobel Tecton ve spojení s technologií vysoce precizní lokalizace. Tato inovativní technologie společnosti Zumtobel promění osvětlení prodejny v chytrou síť, která uživatelům zpřístupní bezpočet aplikací na základě internetu věcí, a to s minimálními náklady a investicemi. Systém zaznamenává pohyby zboží a osob prostřednictvím technologie tagování a zařízení s rozhraním Bluetooth. Senzory integrované do systému světelných pásů Tecton urychlují svou přesnou lokalizací v reálném čase procesy, a zvyšují tak efektivitu.

Maloobchodní prodejny, které počítají s digitálními aplikacemi již při projektování systému osvětlení, mohou dosáhnout významných finančních úspor. V porovnání s kompletně novou konvenční instalací mohou svítidla kompatibilní s technologií HAP snížit náklady na infrastrukturu až o 20 %. Významným benefitem jsou i nekomplikované kabelové rozvody a nízké servisní náklady. Společnost Zumtobel navíc zajistí profesionální instalaci a zprovoznění systému svými kvalifikovanými servisními techniky.

Na inovativní hardware navazuje důmyslný software. „Retail Analytics“ umožňuje obchodníkům vyhodnocovat na základě pohybu nákupních vozíků nebo košíků způsob, jakým zákazníci vstupují do interakce s okolím a zbožím. Maloobchodní prodejna získá díky podrobným datům kompletní přehled o nákupním chování zákazníků. Tyto poznatky může následně využít k optimalizaci uspořádání celé prodejny a rozmístění jednotlivých produktů.

Společnost Zumtobel přizpůsobila software „Retail Analytics“ specifickým požadavkům maloobchodu jak na strategické, tak na provozní úrovni. Systém poskytuje uživatelům kromě dat i příslušné služby. Vedení prodejny tak může přijímat strategická rozhodnutí na základě výsledků analýz dat o pohybu zákazníků a míry konverze. Chytré technologie umožňují rovněž zkracovat čekací doby u pokladen díky optimálnímu řízení práce zaměstnanců na základě vyhodnocování situace v prostoru pokladen. Marketingovým manažerům pomohou získávaná data lépe porozumět chování zákazníků v prodejně a jejich reakcím na jednotlivé nabídky. Následně pak mohou optimalizovat své marketingové plány. Chytré osvětlení Zumtobel tak může vnášet do maloobchodu světlo i v přeneseném významu!

Více informací


ZG Lighting Czech Republic s.r.o.
logo ZG Lighting Czech Republic s.r.o.

Skupina Zumtobel Group je mezinárodní hráč na poli světelného průmyslu a vedoucí dodavatel inovativních světelných řešení, komponent a souvisejících služeb. Se širokým portfoliem vysoce kvalitních svítidel poskytuje rakouská značka Zumtobel, specialista na ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.