logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

30 zaměstnanců PVK dostalo peníze na své charitativní projekty

30 zaměstnanců PVK dostalo peníze na své charitativní projekty
30 zaměstnanců PVK dostalo peníze na své charitativní projekty

Pražské vodovody a kanalizace společně s Nadačním fondem Veolia opět rozdělovaly finanční prostředky v rámci 16. ročníku MiNiGRANTŮ. V letošním ročníku získalo 30 zaměstnanců PVK na své projekty částku 850 tisíc korun. Čtrnáct kolegů ze společnosti Česká voda - Memsep pak obdrželo 480 tisíc korun.

„Jako každý rok mi nezbývá než smeknout klobouk. Každý z nás řeší své pracovní či osobní problémy. A je skvělé, že se mezi námi najdou kolegové, kteří svůj volný čas věnují potřebným. Jedním slovem, děkuji,“ zdůraznil generální ředitel společnosti Petr Mrkos při setkání s dobrovolníky.

Finanční prostředky zamíří na podporu pěstounské péče, vozíčkářům, pro centrum handicapovaných lyžařů, na letní sportovní tábor, na linku bezpečí pro zrakově a sluchově postižené či na vybavení ložnice pro chráněné bydlení. Pozadu nezůstaly ani projekty týkající se životního prostředí například pro centrum biodiverzity Bukovec nebo na dřevěné mokřadní lávky. Finance putují také na zpívání v každém věku.

MiNiGRANTY - tento unikátní program - mají za cíl motivovat zaměstnance rozvíjet projekty orientované na sociální oblast, volnočasové a výchovné aktivity, podporovat komunitní život, sport, kulturu či ochranu životního prostředí.
„V letošním 16. ročníku nás naši kolegové přesvědčili, že dobrovolnictví je stále živé téma jejich volnočasových aktivit. Čísla mluví za vše. Bylo podáno o 72 žádostí více než v loňském roce a schváleno o 34 projektů více než v roce 2022,“ řekla Vendula Valentová, ředitelka Nadačního fondu Veolia.

Nadační fond Veolia v rámci celé skupiny Veolia letos přispěl na 178 projektů částkou 5 811 200 korun. Za 16 let existence programu MiNiGRANTY věnoval fond na projekty téměř 55 miliónů korun.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.