logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

3 kroky k úsporám: Jednoduché zásady pro skutečně efektivní energetický management budov

Dobré měření, odhalení úniků energie a přesunutí spotřeby do „levnějších časů“. Tyto body stačí dodržet, aby budova ušetřila desítky procent nákladů na energie. Jak na to?

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

O cenách energií, jejich využívání, fotovoltaice, spotu a dalších přidružených tématech mluví v posledních měsících výrobci, odborníci, nadšenci, politici, investoři, provozovatelé komerčních řetězců i samotní spotřebitelé. Proto Loxone vybral největší odborníky z vlastních řad, kteří téma řízení energií rozebrali do morku kosti.

Z fokusu vyplynuly tři zásadní body. Při jejich dodržení je úspora provozních nákladů v budovách počítána v desítkách procent:

1. Měření
Alfa a omega efektivního energetického managementu. Bez dobrého a důkladného měření spotřeby nemůžete nic zlepšovat - nemáte data. Ta využijete k analýze a vizualizaci energetických toků v budově.


2. Odhalení energetických úniků a jejich eliminace
Nyní můžete identifikovat příležitosti ke snížení základního zatížení. To je energie, která každý den „pohání budovu“. Spousta provozovatelů hledá úspory v době provozu budovy. Obrovský potenciál úspor však leží hlavně v době, kdy v kanceláři nebo provozovně nikdo není a je ve „stand-by režimu“. Díky eliminaci úniků můžete počítat úspory v desítkách procent v rodinném domě i velké, komerční budově.


3. Optimalizace a levná energie
Ve třetím kroku posunete vaši budovu na nový level energetického managementu. Získáte strategii, s níž se hlavní část spotřeby přesune do „levnějších časů“, kdy vyrábí FVE a energie je zdarma, případně kdy je cena elektřiny na spotovém trhu nejnižší.

Loxone vám pomůže projít všemi těmito kroky. Ať už řešení instalujete, nebo o něj stojíte ve svém podniku.

Chci skutečně efektivní budovu


Loxone s.r.o.
logo Loxone s.r.o.

Loxone je systém pro inteligentní elektroinstalace. Přináší pokročilé ovládání a automatizaci technologií budov do komerčních projektů i domácnosti. Stínění, topení, osvětlení, chlazení, závlaha, přístupový systém, alarmy, audio, FVE, ventilace... vše ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.