logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak vybrat tu nejvhodnější pásovou pilu právě pro vás?


Zdroj foto: gualtiero boffi / Shutterstock.com

Pásové pily jsou nepostradatelným nástrojem v řadě oborů. Jedná se o ceněného pomocníka při řezání různých druhů materiálů a poskytuje vysokou přesnost. Ovšem existuje několik druhů, které se liší podle konstrukce, velikosti a funkce.

Druhy pásových pil podle jejich použití

Stolní – jeden z nejběžnějších typů, se kterým se můžeme setkat. Jsou konstruovány tak, aby byly pevně umístěné na pracovní ploše nebo stolu. Díky své stabilitě a síle jsou ideální pro přesné a dlouhé řezy.

Přenosné – Jak si podle názvu můžeme jednoduše odvodit, přenosné pásové pily jsou navrženy pro snadné přesouvání z místa na místo. Váhově jsou mnohem lehčí než modely stolní, proto jsou ideální pro ty, kteří potřebují pracovat na více různých místech. Nicméně i přesto, že jsou menší a lehčí, nabídnou dostatečnou sílu a efektivitu.

Vertikální – jejich pás se pohybuje vertikálně a jsou proto ideální pro co nejpřesnější řezy a detailní práce, jako je tvarování nebo řezání křivek.

Horizontální – na rozdíl od vertikálních mají pás, který se pohybuje horizontálně. Jsou ideální pro dlouhé a rovné řezy, například při řezání trámů nebo kovových tyčí.

Pásové pily na dřevo – jsou určeny pro řezání dřevěných (i plastových) materiálů. Mají široké a silné pilové pásy, které umožňují rychlé a efektivní řezání.

Pásové pily na kov – nástroje speciálně navržené pro práci s kovovými materiály. Mají silnější motor a odolnější pilový pás, což jim umožňuje řezat tvrdé materiály jako je ocel, hliník nebo mosaz.

Každý typ má své výhody i nevýhody. Při výběru té nejvhodnější pásové pily pro vás je tedy potřeba nejprve zvážit, jaké materiály a pro jaký druh ji budete využívat.

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.