logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Sháníte elektrický ohřívač? Poradíme vám, na co se při jeho výběru zaměřit


Zdroj obrázku: ReaLiia / Shutterstock.com

Elektrické ohřívače jsou skvělou pomůckou nejen do zimních dnů, ale skvěle se hodí také na terasy při chladnějších letních večerech. Co vše je potřeba při výběru zohlednit? Dozvíte se v našem článku.

Jak vybrat elektrický ohřívač?

Při výběru elektrického ohřívače je nezbytné zaměřit se na několik důležitých parametrů. Mezi ty hlavní se zcela nepochybně řadí:

  • výkon,
  • spotřeba,
  • rozměry,
  • funkce,
  • cena.

Hlavním prvkem, podle kterého je třeba elektrické ohřívače vybírat, je rozhodně výkon. Ten správný vyberete podle velikosti a tepelně izolačních vlastností místnosti, ve které bude používán. Čím vyšší výkon elektrického ohřívače bude, tím větší místnost jím bude možné dostatečně vytopit a tím rychleji k tomu také dojde.

Ruku v ruce s výkonem pak jde samozřejmě spotřeba. Elektrické ohřívače s vyšším výkonem logicky spotřebovávají více energie. Doporučujeme proto zaměřit se také na energetickou třídu daného ohřívače a zvážit, zda se vám jeho použití stále vyplatí.

Cena a funkce elektrického ohřívače

Velice důležitou součástí elektrického ohřívače pak nepochybně bude volba správných funkcí. Díky nim se totiž výrazně zvyšuje pohodlí při práci s ohřívačem a také jeho bezpečnost. Zaměřte se především na to, zda lze nastavovat výkon ohřívače, zda je dostupné dálkové ovládání nebo například termostat. Tyto funkce výrazně přispívají k zajištění správné teploty a v případě regulace výkonu také dokáží šetřit vaše peníze.

V neposlední řadě se pak zaměřte také na cenu. Pokud budete ohřívač používat jen občas na terase a nebude vystaven žádné nepřízni počasí, můžete bez obav sáhnout po ohřívači okolo 3 000 Kč. Jestliže budete ohřívač používat například v koupelně, bude lepší sáhnout po dražší variantě s IP ochranou.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.