logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Výrobní sektor pokulhává v digitalizaci, řešení má jméno ERP

Digitalizace už řadu let mění způsob fungování podniků. Společnosti dnes potřebují robustní systémy, které dokáží řídit všechny aspekty činnosti firmy.

Digitalizace pomáhá podnikatelům a manažerům po celém světě přesně vědět, co se v jejich firmě děje, uvolnit jim ruce od administrativních úkonů a činit správná rozhodnutí vedoucí k naplnění jejich vizí. Při správném využití se snadno může se stát jednou z rozhodujících konkurenčních výhod.

Základním prvkem průmyslové digitalizace je firemní informační systém aneb ERP software. Zkratka znamená Enterprise Resource Planning, tedy plánování podnikových zdrojů. Takový systém pomáhá řídit a automatizovat základní firemní procesy jako účetnictví, výroba, nákup či personalistika. Mezi oblíbená řešení patří například SAP, Net Suite od Oracle, Sage nebo české softwarové řešení od společnosti ABRA Software. „Podstatou ERP systému je propojení informací potřebných k provozu a řízení firmy,“ říká Petr Vojta, obchodní ředitel ABRA Software, která letos koupila společnost FLORES. „Dalším zásadním prvkem je, aby každý uživatel dostával jen ty údaje, které mu náleží, aby si systém pamatoval jeho práci a pomáhal mu dělat ji správně.“

Co má tedy optimální informační systém zvládat, aby podniku poskytl měřitelný přínos?

  • Uspořit čas zaměstnanců – tzn. vykonávat spoustu práce sám a nahradit tak ruční práci.
  • Přizpůsobit se specifikám a požadavkům každého klienta – tzn. aby byl co nejflexibilnější.
  • Pokrýt všechny klíčové firemní oblasti a ukládat informace na jediném místě – tzn. jedna platforma pro všechny data.
  • Zajistit snadnou integraci – tzn. jde snadno a chytře spojit s jinými aplikacemi i díky bohatému API.

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.