logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

V nově otevřeném pražském pavilonu goril mají pítka od lanškrounské firmy Sanela

V pavilonu, který má představovat cestu kamerunským pralesem, mohou vidět i odkaz na Pardubický kraj. Gorily zde totiž pijí z pítek vyrobených lanškrounskou firmou Sanela.

V pořadí již patnáctý pavilon Zoo Praha je současně tím vůbec největším v její historii. Návštěvníky provází kamerunskou krajinou, a to od školy a zemědělské krajiny na okraji tamní vesnice, až po hustý deštný les plný vegetace, zvuků a především jeho zvířecích obyvatel. Těmi jsou i gorilí samec Kisumu a samice Duni, dcera prvního gorilího mláděte narozeného v Praze - samičky Moji.

Součástí výběhu, který obývá gorilí rodina, jsou i zabudovaná pítka, která přímo pro tyto účely upravila lanškrounská firma Sanela. „Pro Zoo Praha jsme připravili 8 kusů atypických pítek typu SLUN 14E. U nich bylo zapotřebí speciálně upravit výtok pro gorily,“ řekl Pavel Rybka, spolumajitel firmy Sanela. Firma Sanela, která nedávno oslavila pětadvacet let své existence, je předním českým výrobcem sanitární techniky.

Podobný princip fungoval už v původním pavilonu goril, kde zůstali samci. „Právě pro nováčka naší zoo, samici Duni, dceru legendární Moji, která vyrostla v zoo ve Španělsku, byla pítka úplnou novinkou,“ dodal tiskový mluvčí Zoo Praha Filip Mašek.

Více informací


SANELA spol. s r.o.
logo SANELA spol. s r.o.

SANELA spol. s r.o. je předním českým výrobcem kompletního sortimentu sanitární elektroniky. Hlavním cílem společnosti je uspokojit vysoké nároky zákazníků na moderní sociální zařízení a jejich vybavení ve spojení s vysokou hygienou a komfortní obsluhou.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.