logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Bydlení v Tišnově

Symetrická horizontální kompozice domu nahradí objekt bývalé pošty a přinese do stávajícího prostředí prvek sjednocení a příjemné, uspořádané zástavby.

Při práci na domě na okraji Tišnova jsme se soustředili zejména na to, jak stavbu co nejlépe zakomponovat do stávajícího prostředí. V tom nám napomohla přijatá koncepce, kdy novým objektem nahrazujeme stávající nevyužívanou bývalou poštu, a urbanisticky i výškově doplňujeme zástavbu stávající.

Návrhem tak vzniká výrazné horizontální gesto jednoduché hmoty a kultivovaných proporcí se zcelujícím prvkem ustupujícího podlaží. 

Nový objekt má jedno podzemní a tři plus jedno ustupující nadzemní podlaží, plochu pro prodejnu a podzemní garáže s technickým zázemím. V nadzemních podlažích jsou umístěny byty a ubytovací jednotky o dispozici 1kk až 4kk. Ustupující čtvrté nadzemní podlaží pak poskytuje prostor pro větší bytové jednotky se střešními terasami. Svým bohatým prosklením i výběrem lehkého plechového opláštění příjemně odhmotňuje vrchol objektu. 

Více informací


Atelier Habina s.r.o.
logo Atelier Habina s.r.o.

Naše domy vyrůstají ze svého prostředí a místo, volná krajina či složitá městská proluka je jejich kořenovým systémem i hlavním zdrojem energie. Synergie místa a stavby je vlastně tím hlavním, co našemu klientovi přinášíme. Věříme v úspornou řeč krásné ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.